Se anunță temperaturi de aproape 40 de grade în București. Peste 700 de persoane au apelat ieri numărul de urgență 112 și au cerut ajutor

18 iul. 2023
221 afișări
Se anunță temperaturi de aproape 40 de grade în București. Peste 700 de persoane au apelat ieri numărul de urgență 112 și au cerut ajutor
Se anunță temperaturi de aproape 40 de grade în București. Peste 700 de persoane au apelat ieri numărul de urgență 112 și au cerut ajutor. Imagine simbol: Inquam/ George Călin

Este cod portocaliu de caniculă în București și, din această cauză, multor oameni li se face rău și au nevoie de îngrijiri medicale. Luni, 17 iulie, au fost înregistrate sute de apeluri la 112 în toată țara.

Ce au transmis meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie a transmis astăzi un cod portocaliu de cod galben pentru București. Fenomenele vizate constă într-un val de căldură persistent și disconfort termic accdentuat.

Temperaturile maxime vor atinge 38 – 39 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între 20 și 22 de grade Celsius.

 Marți, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade” a transmis ANM.

Harta cu codurile pe județe
Harta cu codurile pe județe. Sursa foto: ANM

Temperatura resimțită ieri a fost de 45 de grade Celsius

Potrivit Antena 3 CNN, ne confruntăm cu cel mai agresiv val de căldură din istorie. Ieri, 17 iulie 2023, temperatura resimțită a ajuns la 45 de grade Celsius în România. În centrul Bucureștiului, oamenii căutau cu disperare umbra.

A fost cod portocaliu de caniculă valabil în jumătate de țară, iar valul de căldură va continua și în zilele următoare, spun meteorologii.

Dr. Alice Grasu, managerul serviciului Ambulanță București-Ilfov, a anunţat că numărul apelurilor la 112 a crescut simțitor luni, 17 iulie.

În România, 760 de persoane au solicitat îngrijiri medicale. Dintre acestea, 460 au prezentat urgențe de cod roșu și galben, iar 50 de persoane se aflau în locuri publice atunci când au chemat aimbulanța. 16 dintre aceste persoane au prezentat o senzație de pierdere a stării de conștiență pentru puțin timp, au făcut sincopă sau au leșinat.

Cei mai vulnerabili sunt copiii mici, bătrânii cu dizabilități și persoanele cu afecțiuni cronice.

Este recomandat ca în intervalul orar 11:00 – 18:00, persoanele vulnerabile și cele care nu suportă căldura să rămână în case și să evite expunerea voluntară la soare, precum și efortul fizic.

Te-ar putea interesa și:

Cookies