Se anunță noi proteste în București. Șoferii și vatmanii STB se pregătesc să iasă în stradă

29 mart. 2021
475 afișări
Se anunță noi proteste în București. Șoferii și vatmanii STB se pregătesc să iasă în stradă

În ziua de miercuri, 31 martie, sindicatul de la STB a solicitat Primăriei Capitalei autorizarea unui protest în stradă, care va fi organizat în fața sediului instituției, din „Dinicu Golescu”, potrivit Gândul.ro.

Șoferii și vatmanii STB se pregătesc să iasă în stradă

Sindicaliștii vor protesta în timpul în care un angajat STB va fi cercetat disciplinar.

„Ne pregătim de un miting de protest, am solicitat la „Dinicu Golescu” nr 1, unde este direcția, pe data de 31 martie, între orele 12 și 14, ore la care este cercetarea disciplinară a colegului nostru”, a declarat președintele Sindicatului de la STB, pentru Gândul.ro.

Potrivit sursei citate, protestul va avea loc în semn de solidaritate față de un coleg care este în prezent cercetat disciplinar.

„În continuare, noi ca sindicaliști, suntem monitorizați, și ni se bagă pumnul în gură în continuare, și suntem cercetați disciplinar, ca pe mandatul doamnei Firea. Se menține acel articol 93 din Regulament, prin care se spune că transmiterea de informații în spațiul public, respectiv în presă, este abatere disciplinară”, declară președintele sindicatului de la STB, Ciobănescu Victor, potrivit sursei citate.

„În loc să pună accent pe echiparea muncitorilor, pe problemele pe care le au angajații, cu reparații, ei pun accent pe ținută”

„Încercăm să avem un dialog cu noul director, care, deocamdată, nu ne bagă în seamă pe cei de la sindicat. Acum, preocuparea celor din noua conducere este să pună oamenilor lor, dar de probleme nu prea îi interesează. Au aceleași obiceiuri, să pună în funcții de conducere oameni neprofesioniști, ori care sunt compromiși, oameni vechi care nu au făcut performanță”, declară Ciobănescu.

„În loc să pună accent pe echiparea muncitorilor, pe problemele pe care le au angajații, cu reparații, ei pun accent pe ținută. Sunt controale în trafic, ca șoferii să poarte cravată, cămașă și costum. Mi se pare aberant, în condițiile în care există atât de multe probleme”, a mai declarat șeful de sindicat de la STB, pentru sursa citată.

Cookies