Se anunță măsuri de urgență pe litoral, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. „Este o perioadă foarte aglomerată, cu până la 300.000 de turiști zilnic”

04 aug. 2021
11641 Afișari
Se anunță măsuri de urgență pe litoral, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. „Este o perioadă foarte aglomerată, cu până la 300.000 de turiști zilnic”
Se anunță măsuri de urgență pe litoral, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut. „Este o perioadă foarte aglomerată, cu până la 300.000 de turiști zilnic”. Sursa foto: AirlinesTravel

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a anunțat că se vor instaura măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 pe litoral, în contextul creșterii numărului de cazuri zilnice. Prin urmare, în zonele aglomerate se vor organiza patrule care să se asigure că persoanele poartă masca de protecție și respectă distanțarea socială. Vizate de aceste controale sunt vizate mai ales zonele des frecventate de un număr ridicat de oameni, precum restaurantele, terasele, străzile principale și mijloacele de transport în comun.

Creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 a alarmat autoritățile. Deși situația nu este nici pe departe la fel de gravă precum cea din occident, oficialii români doresc să ia o serie de măsuri preventive, pentru a se limita pe cât posibil apariția cazurilor de COVID-19, potrivit Antena 3.

În acest sens, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a explicat că pe litoral vor fi organizate patrule care să acționeze în zonele aglomerate, pentru a verifica dacă turiștii respectă restricțiile în vigoare. De asemenea, aceste controale se vor organiza și în zone precum restaurantele, terasele, străzile principale și mijloacele de transport în comun.

„Este o perioadă foarte aglomerată. Sunt chiar 300 de mii de turiști, zilnic, aflați pe litoral. Aceștia nu sunt distruibuiți în mod egal, pe raza județului. Ei se regăsesc aglomerați pe anumite zone, terase, plaje, faleze. Locuri în care aglomerația favorizează răspândirea virusului.

Am constatat că există o creștere a numărului de îmbolnăviri zilnice. Și chiar dacă rată de incidență este subunitară, este 0,12 pe județ, am considerat că este necesar să impunem anumite măsuri astfel încât să nu ajungem la situațiile nefericite de la sfârșitul anului trecut.”, a explicat Silviu Coșa.

Ce măsuri au fost instaurate pe litoral pentru a opri răspândirea COVID-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța s-a întrunit în cursul zilei miercuri pentru a stabili măsurile care se impun în contextul în care rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului a crescut. Mai exact, autorităţile locale s-au reunit pentru a putea discuta și dezbate în prealabil, pentru a se evita măsurile și ședințele de urgență, în cazul în care incidenţa ar creşte într-un ritm accelerat.

Potrivit lui Silviu Coșa, cele mai importante măsuri vizează realizarea de controale pentru ca autoritățile să se asigure că locuitorii dar și turiștii respectă toate măsurile de prevenire a COVID-19, precum și obligativitatea fiecărei primării de a dispune de un spațiu de vaccinare, și derularea în prealabil a unei campanii de informare privind beneficiile vaccinării.

„S-a propus instituirea controalelor în zonele aglomerate pentru a se respecta măsurile sanitare. În primul rând purtarea măştilor de protecţie şi distanţarea fizică. În autobuze şi adunări în aer liber, cum ar fi competiţii sportive, mitinguri, spectacole.

De asemenea, s-a cerut ca fiecare primărie din judeţ să dispună de un spaţiu de vaccinare şi să se aducă la cunoştinţă că imunizarea este cea mai sigură metodă de a nu face forme grave de COVID-19″, a explicat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Cookies