Se anunță curățenie în parcurile și piețele din Sectorul 1

16 apr. 2021
141 Afișari
Se anunță curățenie în parcurile și piețele din Sectorul 1

Vești bune pentru locuitorii Sectorului 1 al Capitalei! Primăria de sector va începe de astăzi, 16 aprilie, un program de curățare și înfrumusețare a parcurilor și a spațiilor verzi. Pentru acest proiect, autoritățile vor avea la dispoziție nu mai puțin de 160 de muncitori care, printre altele, să salubrizeze, să planteze flori și să întrețină spațiile vii. Tot astăzi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat curățarea și organizarea tuturor piețelor de pe teritoriul sectorului. Mai mult, aceasta a explicat și procedura de închiriere a tarabelor din piețe.

Primăria Sectorului 1 a postat în cursul zilei de astăzi pe pagina de Facebook a instituției anunțul potrivit căruia parcurile și spațiile verzi din sector vor fi înfrumusețate și întreținute. De asemenea, sunt notate zonele în care muncitorii vor acționa, dar și care sunt activitățile pe care le presupune această campanie de înfrumusețare.

Aproximativ 160 de muncitori vor lua cu asalt spațiile verzi din nordul orașului

„Înfrumusețăm parcurile și spațiile verzi din Sectorul 1
Toate parcurile și spațiile verzi din Sectorul 1 vor intra într-un amplu program de curățare și înfrumusețare.
Începând de vineri, 16 aprilie 2021, Primăria Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public, demarează o campanie de salubrizare spații verzi, plantare de flori, defrișare arbori uscați, toaletare copaci și întreținere garduri vii. Aproximativ 160 de muncitori vor interveni astăzi și în zilele următoare în mai multe locații din Sectorul 1: Calea Dorobanților, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Mareșal Averescu, Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, Bulevardul Mărăști, Bulevardul Poligrafiei, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Piața Montreal, Șoseaua Kiseleff, Șoseaua București-Ploiești (zona Fântâna Miorița), și în parcurile Constantin Brâncuşi, Băneasa, Eva și George Călinescu”, precizează Primăria Sectorului 1 în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Ce presupune această „înfrumusețare” a parcurilor din Sectorul 1?

Potrivit aceleiași postări, „Echipele de muncitori vor lucra, în perioada următoare, pe toate spațiile verzi din Sectorul 1. Principalele activități care vor fi realizate de Administrația Domeniului Public Sector 1 în cadrul acestei campanii vor fi:

 •  plantarea de flori din serele proprii;
 •  cosirea suprafețelor gazonate;
 •  greblarea suprafețelor gazonate precum și cele cu vegetație specifică;
 •  lucrări de salubrizare a parcurilor (măturat alei, golire coșuri de gunoi etc);
 •  executarea cuvetelor la arborii tineri;
 •  întreținere arbuști (tăieri de formare și mobilizat sol în jurul acestora);
 •  tuns garduri vii;
 •  lucrări de întreținere arbori prin îndepărtarea crengilor uscate și identificarea arborilor uscați și în declin biologic în vederea realizării demersurilor necesare obținerii avizelor de specialitate și executarea lucrărilor avizate;
 •  lucrări de reparații la instalațiile de irigat, acolo unde este cazul;
 •  întreținerea spațiilor verzi aferente locurilor de joacă;
 •  salubrizarea locurilor de joacă și identificarea defecțiunilor la aparatele destinate copiilor în vederea remedierii acestora;
 •  executarea lucrărilor de defrișare arbori uscați, precum și extragerea rădăcinilor, în baza avizelor emise de Primăria Municipiului București – Direcția de Mediu și Ministerul Agriculturii – Direcția pentru Agricultură a Municipiului București”.

Postarea este însoțită și de o serie de fotografii surprinse la toaletările ce au avut loc în această dimineață:

„Curățenie generală în piețele din Sectorul 1”, anunță primarul Clotilde Armand pe Facebook

Primarul Sectorului 1 a postat astăzi pe pagina personală de Facebook un anunț privind demararea salubrizării și igienizării piețelor agroalimentare de pe aria administrativă a Sectorului 1. Momentan, administrația a terminat curățenia generală într-un singur spațiu comercial, și anume Piața Matache.

„Curățenie generală în piețele din Sectorul 1
Toate piețele din Sectorul 1 intră într-un program de salubrizare și igienizare, pentru ca producătorii și comercianții să-și vândă marfa în condiții civilizate și de siguranță sanitară.
Primul spațiu în care administrația locală a Sectorului 1 a finalizat deja lucrările de curățenie generală este Piața Matache. Hala de aici nu a mai fost inclusă într-un astfel de proces de igienizare de câțiva ani, iar în prezent le oferă, atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor, condiții civilizate.
Acțiunea de salubrizare și igienizare va continua și în celelalte piețe administrate de Primăria Sectorului 1: Piața Domenii, Piața 1 Mai, Piața Aurel Vlaicu, Piața Aviației, Piața Dorobanți, Piața Amzei, Piața Mureș și Piața Pajura.
Producătorii și comercianții care doresc să închirieze o tarabă pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier, precum și cei care doresc să închirieze spații comerciale în incinta piețelor trebuie să se adreseze direct Primăriei Sectorului 1 (Bd. Banu Manta nr. 9). După finalizarea curățeniei generale, piețele din Sectorul 1 vor oferi condiții sigure de desfacere, iar tarabele vor fi închiriate corect și transparent.”, transmite Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Care este procedura de închiriere a tarabelor și cum se plătește chiria pentru acestea?

„În concret, procedura de închiriere a tarabelor și spațiilor comerciale din incinta piețelor administrate de Primăria Sectorului 1 este următoarea:
– Cererile pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta piețelor administrate de către Primăria Sectorului 1 se depun la Direcția Generală de Administrație Publică – Serviciul Administrativ. Menționăm că pentru spațiile comerciale libere se vor organiza licitații, conform Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 cu modificările și completările ulterioare. Telefon: 021/319.10.13 interior 161, 148;
– Cererile pentru închirierea tarabelor și suprafețelor de teren pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier din incinta piețelor administrate de către Primăria Sectorului 1 se depun la Direcția Generală de Administrație Publică – Serviciul Autorizații de Funcționare și Servicii Publice. Telefon: 0799.104.492;
– Cererile pentru prelungirea contractelor de închiriere și a convențiilor comerciale se depun la Direcția Generală de Administrație Publică – Serviciul Autorizații de Funcționare și Servicii Publice. Telefon: 0799.104.492.
Cererile pentru închirierea tarabelor și a suprafețelor de teren pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier trebuie depuse cu 30 zile înainte de data de începere a activității în piață, iar cererile de prelungire a contractelor de închiriere și convențiilor contractuale, trebuie depuse cu cel puțin 30 zile înainte de data expirării contractului de închiriere/convenției contractuale.
În piețele din Sectorul 1 plata serviciilor (închiriere tarabă, spațiu comercial, teren) se efectuează astfel:
– prin ordin de plată în contul RO56TREZ701502205X022016, deschis la Trezoreria Operativă Sector 1 București;
– cu card bancar aparținând utilizatorului, la terminalele (POS-uri) puse la dispoziția administratorilor de piață (nu sunt acceptate plăți cu cardul decât de la titularul dreptului de închiriere);
– cu numerar la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1.”, explică Primarul Sectorului 1.

 

 

Cookies