Se anunță controale în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov. Mașinile STB care nu respectă curățenia și programul, sancționate

11 aug. 2021
13752 afișări
Se anunță controale în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov. Mașinile STB care nu respectă curățenia și programul, sancționate
Se anunță controale în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov. Mașinile STB care nu respectă curățenia și programul, sancționate sursa foto: capital.ro

Se anunță o serie de controale în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov. Astfel, mașinile STB care nu respectă curățenia și programul ar putea fi sancționate în curând, mai ales că oamenii se plâng că nimic nu s-a schimbat de când a crescut prețul biletelor.

Se anunță controale în Bucureșt și Ilfov privind mijloacele de transport în comun. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a anunțat recent că toți operatorii rutieri de transport de călători din regiunea Bucureşti – Ilfov care nu bifează normele aflate în vigoare pentru curățenia din mașini și nu respectă programul de circulaţie, vor primi amenzi și sancțiuni serioase.

Încep controalele mijloacele de transport în comun, în depourile STB și în autobaze

Începând de marți, pentru a se asigura de respectarea contractelor intrate în vigoare la 1 august, TPBI a dispus o serie permanentă de controale ad-hoc în depouri şi autobaze. Acest lucru este necesar pentru verificarea vehiculelor și cât de curate ies acestea de fapt în traseu.

De asemenea, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov mai spune că începând cu 1 august, de când a crescut prețul biletelor STB și integrarea transportului cu metroul și combinarea transportului din București și Ilfov, au început să aibă loc și controale la capetele de linie pentru a verifica respectarea orelor de plecare de către conducătorii de mașini.

Prin controale se vrea creșterea gradului de confort și a calității serviciilor oferite de mijloacele de transport în comun

Se pare că măsurile de verificare din mijloacele de transport în comun fac de fapt parte dintr-un pachet mai mare de măsuri prin se urmăreşte creşterea gradului de confort şi al calităţii serviciilor oferite călătorilor.

Cei vizați de controale sunt cei patru operatori de transport din regiunea Bucureşti – Ilfov: STB SA, STV SA, Ecotrans STCM SRL şi Regio Serv Transport SRL.

Număr de telefon pentru sesizări, obligatoriu în mijloacele de transport

Mai mult, se pare că este obligatoriu ca toți operatorii să arate, la loc vizibil, în mijloacele de transport în comun, atât indicativul vehiculului, cât şi adresa de email şi numărul de telefon unde călătorii să poată sesiza problemele apărute.

În același timp, asociația de transport mai spune că în prezent se lucrează la finalizarea unei platforme publice de petiţii, care va funcţiona online şi va centraliza toate petiţiile din domeniul transportului public de călători pe regiunea Bucureşti – Ilfov, astfel încât acestea să fie mai bine implementate.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov este un organism creat la nivel regional, sub forma unei structuri de cooperare, care aduce laolaltă cele 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007, se mai arată în comunicatul respectiv.

Cookies