Se anunță trafic de coșmar dinspre București spre mare și munte, de Sfânta Maria

de:
15 aug. 2013
0 Afișari
Se anunță trafic de coșmar dinspre București spre mare și munte, de Sfânta Maria

În a doua parte a zilei, este posibil ca traficul rutier să se intensifice mai ales pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe DN1 Bucureşti – Braşov. Pe Autostrada Soarelui este puţin probabil să apară probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei. În schimb, este posibil să se circule în condiţii de aglomeraţie pe DN39 Mangalia – Constanţa, în zona Eforie.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere nedorite şi pentru fluidizarea traficului rutier până duminică peste 1.700 de poliţişti vor acţiona în medie zilnic cu 762 de autospeciale pe toate tronsoanele de drumuri, în special pe Autostrada Soarelui, pe DN1, precum şi la intrările/ieşirile din municipiul Bucureşti. În funcţie de valorile de trafic numărul oamenilor legii va fi suplimentat.
De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe 423 dintre autospeciale, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activităţile întreprinse de elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I. prin intermediul cărora traficul rutier va fi monitorizat.
Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Peste 600 de poliţişti vor asigura zilnic siguranţa călătoriilor cu trenul de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu precădere în cele de pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în aerogări, staţii şi triaje de cale ferată.
Structurile de Poliţie Transporturi vor asigura de miercuri până duminică patrularea în medie a 400 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, a 332 de staţii şi triaje de cale ferată pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de / din bagaje şi din buzunare, precum şi a 15 aerogări internaţionale şi naţionale.
De asemenea, oamenii legii vor patrula şi în 86 de trenuri de marfă.

Cookies