Se amenajează o grădină publică în Sectorul 2. PS2: Va avea locuri de joacă pentru copii și spații de relaxare

03 aug. 2023
10426 Afișari
Se amenajează o grădină publică în Sectorul 2. PS2: Va avea locuri de joacă pentru copii și spații de relaxare
Se amenajează o grădină publică în Sectorul 2. PS2: Va avea locuri de joacă pentru copii și spații de relaxare. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat amenajarea unei grădini publice urbane pe strada Nicolae Zamfir. Aceasta va avea un loc de joacă pentru copii, o zonă de recreere, o zonă de sport în aer liber și spațiu verde.

A fost aprobată întocmirea studiului de fezibilitate

Primăria Sectorului 2 a anunțat pe pagina de Facebook că amenajează o grădină publică urbană pe strada Nicolae Zamfir nr. 1, pe o suprafață de 8.845 mp.

Grădina va avea un loc de joacă pentru cei mici, o zonă de relaxare, o zonă de sport în aer liber și spațiu verde.

PS2 a spus că pentru amenajare sunt necesare următoarele lucrări:

  •  igienizare teren;
  •  execuția unui sistem de irigat;
  •  plantarea de arbori, flori, gard viu etc.;
  •  montarea unui sistem de iluminat cu led, montarea de cișmele şi de mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, mese de şah, mese de ping-pong, etc.);
  •  execuţie alei pietonale, a unui loc de joacă pentru copii şi a unei zone de sport în aer liber;
  •  execuţia unui gard perimetral de protecţie etc.

În zona respectivă a sectorului nu există locuri de joacă pentru copii și nici spații de recreere și odihnă. Cel mai apropiat parc este Parcul Motodrom, care, spune Primăria, are o capacitate insuficientă raportat la densitatea populației cartierului Andronache.

În prezent, terenul pe care PS2 vrea să amenajeze grădina publică se află în proprietate privată și este neutilizat.

Întocmirea studiului de fezibilitate pentru această investiție a fost aprobată în Consiliul Local. PS2 urmează să ceară aprobare din partea Primăriei Capitalei pentru a începe lucrările de amenjare:

Recent însă, în Consiliu Local a fost aprobată întocmirea studiului de fezabilitate pentru această investiţie. În baza acestui studiu, vom cere acordul Primăriei Capitalei pentru inițierea procedurilor de expropriere şi trecerea terenului în domeniul public, în administrarea ADP Sector 2, pentru a putea începe lucrările de amenajare a grădinii publice urbane.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies