ESENTIAL

Se amenajează noi locuri de parcare, în module tip SMART-PARKING, în Bucureşti

Cele şase module tip SMART-PARKING care sunt în curs de amenajare în Str. Dreptăţii bl.O3, pe fosta baterie de garaje, urmează să fie date în folosinţă după ce vor fi racordate la electricitate, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 la solicitarea B365.RO

Un modul de parcare tip SMART-PARKING are o capacitate de 12 maşini, însă ocupă doar două locuri de parcare, ceea ce constituie un avantaj în cartierele de blocuri unde există un deficit în acest sens. 

Pentru a închiria un loc de parcare în modulele SMART-PARKING, bucureştenii trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Parcaje de Reşedinţă din Al. Bistra nr.1 Sectorul 6 cu o cerere-tip însoţită de BI/CI şi talonul autoturismului, plata efectuându-se la casieria ADPDU Sector 6 din Intr. Lt. Av. Caranda Ghe. nr.9. Costul unui loc în SMART PARKING este de 100 de lei/lună. 

„Din cauza aglomerărilor urbane, pe care le regăsim în toate cartierele importante ale sectorului, Smart Parkingul rămâne cea mai bună soluţie pentru Sectorul 6. Numărul mare de maşini şi spaţiul limitat impun luarea unor măsuri speciale. Chiar dacă sunt mai costisitoare, parcările supraetajate economisesc spaţiu şi oferă şoferilor un grad mai mare de siguranţă. Totodată, construirea lor nu afectează reţelele edilitare aflate în subteran”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În Sectorul 6 sunt date în folosinţă astfel de parcări inteligente în 11 locaţii, majoritatea în cartierul Drumul Taberei, accesul fiind făcut prin trei sisteme diferite: acces pe cheie, pe bază de cartelă şi pe cod PIN. Locaţiile sunt:
a)Cartier Drumul Taberei: str. Sibiu, Cinema Favorit, Str. Cara Anghel, Al. Meseriaşilor, Bd. 1 Mai, Piaţa Valea Ialomiţei, Str. Bozieni, Al. Râmnicel
b)Cartier Militari: Str. Dreptăţii, Str. Dezrobirii şi Str. Reveriei. 

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute.

Peste 800 de noi locuri de parcare, amenajate în apropierea marilor ansambluri de locuinţe

În cursul acestui an, urmează să amenajate alte 800 de noi locuri de parcare şi în jurul blocurilor din Sectorul 6, cele mai multe fiind în cartierele Drumul Taberei şi Militari, după cum urmează: 

– în cartierul Drumul Taberei (zona Ghencea, Str. Bozieni, Bd Timişoara bl.M40, Dr. Taberei în lateral bl.C15, Al. Valea Salciei) – total posibil 264 de locuri de parcare 

– în cartierul Militari (Str. Ion Manolescu bl.129, Str. Babeşti bl.52, Intr Crainicului bl.Z12, Str. Dreptăţii bl.O3, Str. Fabricii x Str. Ariesul Mare, Al. Politehnicii nr.6, Str. Odgonului) – total posibil 538 de locuri de parcare

– în Cal. Giuleşti bl.15 – total posibil 20 de locuri de parcare. Detalii găsiţi aici.

De la preluarea mandatului de primar până în prezent, edilul Sectorului 6 susţine că au fost date în folosinţă 670 de locuri de parcare, amenajate în apropierea marilor ansambluri de locuinţe. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button