ARHIVA B365

Se amenajează noi locuri de parcare în Bucureşti

Conform indicatorilor tehnico-economici şi a devizelor generale de lucrări, cele 63 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în Colentina, la următoarele adrese după cum urmează: 

– strada Baicului nr.65-67 – 23 locuri

– strada Basarabiei nr.62 – 7 locuri

– strada Cremeniţa nr.7 – 33 locuri. 

„Lucrările de execuţie la cele 63 de parcaje de reşedinţă vor fi finalizate până la sfârşitul lunii septembrie şi, ulterior, vor putea fi închiriate de locatarii din zonă”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că valoarea totală a lucrărilor pentru amenajarea noilor locuri de parcare este de 217.790 lei cu TVA. 

În această vară, Consiliul Local Sector 2 a aprobat construirea a încă 39 de noi locuri de parcare în următoarele zone: 

– cartierul Obor: str. Rovine nr.1-3 – 7 locuri de parcare

– cartierul Tei: str. Alexandru cel Bun – 16 locuri de parcare

– cartierul Colentina: str. Radovanu – 16 locuri de parcare. 

Pentru anul în curs, primarul Onţanu a anunţat că va asigura locuitorilor Sectorului 2 peste 340 de locuri de parcare care vor fi oferite spre închiriere proprietarilor de autovehicule care domiciliază în marile ansambluri de blocuri din cartierele bucureştene: Pantelimon, Baicului, Colentina, Floreasca, precum şi în zona centrală.

Pentru închirierea unui loc de parcare, şoferii vor plăti o taxă cuprinsă între 37 şi 76 de lei, în funcţie de zonă: 

– zona A – 76,65 lei / an;
– zona B – 58,40 lei / an;
– zona C – 47,45 lei / an;
– zona D – 37,34 lei / an.

Parcare supraetajată de circa 200 de locuri, lângă Piaţa Obor

Un alt proiect al Primăriei Sectorului 2, constă în realizarea unui parcaj supraetajat, amplasat în vecinătatea noii Pieţe Obor. Smart-parking-ul va avea o capacitate de 196 locuri, după cum a precizat pentru B365.RO directorul ADP Sector 2, Cristian Lemnaru. 

Conform documentelor urbanistice, noua parcare inteligentă este compusă din trei corpuri de clădire, lipite între ele, ce sunt amplasate pe un teren în formă de triunghi, în care una din laturi are regim de înălţime P+1, altă latură P+6 retras, iar alta P+5. Construcţia va fi suficient de încăpătoare atât pentru şoferii care vor veni să facă piaţa la Obor, cât şi pentru cei care lucrează ori locuiesc în zonă. Tot de aici, bucureştenii îşi  vor putea achiziţiona piese auto al preţuri avantajoase, la parter urmând să fie amenajate magazine de profil, un service auto şi nu numai. 

Reprezentanţii administraţiei locale au anunţat că iau în calcul posibilitatea ca maşina să fie preluată automat de un lift şi, în funcţie de greutatea acesteia, să fie stabilit exact şi etajul la care să fie parcată, printr-un sistem inteligent al locurilor disponibile pe fiecare nivel. Astfel, ar dispărea o parte din căile de circulaţie şi s-ar putea mări capacitatea de depozitare a parcajului supraetajat.

VEZI AICI unde va fi amplasată parcarea supraetajată, conform Planului Urbanistic de Detaliu. 

Pentru a face peisajul din zona Obor cât mai plăcut, noua parcare smart-parking va fi faţetată cu panouri verzi, suspendate în exterior, pe terasa clădirii fiind amenajate mai multe spaţii verzi pentru relaxare. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button