Se amână toaletarea copacilor din București. De ce a decis Nicușor Dan acest lucru

23 apr. 2021
236 Afișari
Se amână toaletarea copacilor din București. De ce a decis Nicușor Dan acest lucru

Primarul Capitalei a decis că se amână toaletarea copacilor din București. Nicușor Dan precizează că a oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori ”pentru a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat.

Nicușor Dan a decis că se amână toaletarea copacilor din București. Primarul Capitalei a declarat că au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări ”și nu vreau ca ele să mai aibă loc”.

 

„Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori. Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc”, transmite Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că decizia a intrat în vigoare încă de miercuri, 21 aprilie, și că astfel de intervenții asupra copacilor vor fi „absolut punctuale”.

„Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu. Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, a mai transmis Nicușor Dan.

Cookies