SDS, ”Școală după școală!”, într-un sector al Bucureștiului, pentru aproape 6.000 de elevi, dar nu pentru toți. Care sunt criteriile de departajare

21 sept. 2022
4153 Afișari
SDS, ”Școală după școală!”, într-un sector al Bucureștiului, pentru aproape 6.000 de elevi, dar nu pentru toți. Care sunt criteriile de departajare

Una dintre primăriile de sector finanțează cel mai mare program SDS ”Școală după școală” din București, pentru 5.927 de elevi, însă cu toate acestea nu reușește să acopere tot necesarul.

Un număr de 24 de școli din Sectorul 6 vor avea un program prelungit în sălile de clase, între orele 12-15, unități de învățământ alese după criteriile: disponibilitatea școlii, respectiv săli de clase libere, în condițiile în care elevii învață în două schimburi, dar și disponibilitatea profesorilor.

Programul în clase și masa de prânz sunt finanțate de Primăria Sectorului 6, însă numărul maxim a fost aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) aflat în subordinea Ministerului Educației și care le asigură profesorilor suplimentarea salariilor.

Școlile vor face criterii de departajare pentru elevi, ce vor fi votate în CA

Într-o postare de timp Q&A (întrebări-răspunsuri), primarul de sector îi lămurește pe părinții din Sectorul 6 care, înainte de startul programului SDS în 3 octombrie, se întreabă dacă copii lor vor fi acceptați.

Ciprian Ciucu a precizat că, în general, nu pot fi înscriși toți elevii la școlile unde se învață în două schimburi, întrucât o parte din clase este ocupată.

”Astfel că reprezentanții unităților de învățământ au fost nevoiți să elaboreze criterii de departajare care vor fi votate în consiliile de administrație din care fac parte profesorii și reprezentanți ai părinților și elevilor. În general, sunt criterii sociale. Spre exemplu, copilul crescut de un singur părinte are întâietate.”, a menționat primarul de sector.

”Locurile sunt limitate din cauza lipsei de spațiu din școli. Primăria asigură finanțare pentru toți elevii care au fost incluși în acest program, conform avizelor date de Inspectoratul Școlar. Acolo unde sunt mai multe cereri decât locuri, reprezentanții unităților de învățământ stabilesc și impun criterii de selecție.”, a insistat Ciucu.

Legat de posibilitatea de prelungire a programului după ora 15, până la ora 17, contra cost, primarul Ciucu a menționat că Primăria Sectorului 6 plătește două ore și încă o oră partea de masă. Școlile decid modalitatea de prelungire și de plată a programului, prin consiliile de administrație, a mai spus acesta.

Părinții din Sectorul 6 au avut și întrebări specifice legate de anumite școli, iar răspunsurile le puteți vedea aici.

Lista școlilor din Sectorul 6 și numărul de locuri oferite o veți putea mai jos:

Îți recomandăm și:

 

Cookies