BAZAR

Scuza șocantă a firmelor de dezinsecție: „Țânțarii din parcurile Capitalei sunt vegetarieni”

Andrei Leca, şeful firmei 3D România-angajată de Primăria Capitalei să facă dezinsecţie în toate spaţiile publice – a explicat, doct: „Mai există un fel de zburătoare prin parcuri, «chironomidele», pe care le confundăm cu ţânţarii, sunt o copie a lor, cei drept, doar că se hrănesc cu plante. Sunt vegetarieni- nu se hrănesc cu sânge. De aceea avem impresia că sunt mai mulţi ţânţari”, a explicat directorul, la solicitarea EVZ.

Leca mai susţine că fiecare parc este monitorizat şi că nu există probleme, adică nu e invazie de ţânţari: „Avem capcane montate şi mergem şi vedem câţi ţânţari sunt acolo. Nu am înregistrat mai mulţi ca de obicei”. Practic, cei de la 3D România stabilesc dacă este invazie de ţântari sau nu – numărând câţi sunt în capcane.
 
Întrebat cum şi când se stropeşte, şeful 3D România la explicat că nu o fac în fiecare zi, pentru ca ar muri plantele: „Soluţia cea mai bună a fost interzisă de UE şi nu se mai poate folosi. Dar să ştiţi că noi stropim cu cele mai bune din Germania şi Japonia. Ţânţari vor fi tot timpul, dar nu este invazie”, repetă Leca.
 
Totuși, primarul Sectorului 3 Robert Negoiță l-a atenționat pe edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, că nu se fac stropiri şi că oamenii nu mai pot sta seara în parcurile din cartierele bucureştene.
 
Firma 3D România are monopol în ceea ce priveşte dezinsecţia şi deratizarea în Capitală de aproape 17 ani, firma încasând circa 42 de milioane de euro în 14 ani de contract, lucru confirmat și de director. Contractul ar fi fost prelungit ilegal în 2010, conform dezvăluililor din presă. La momentul respectiv, primarul general Sorin Oprescu a promis o anchetă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button