Scurtmetrajul românesc „Ramona”, de Andrei Crețulescu, premiat la Cannes

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Scurtmetrajul românesc

Premiul ”Canal +” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel, scurtmetrajul românesc „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune respectiv, informează Agerpres.ro.

Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) și „Kowalski” (2014).

Din distribuție fac parte aceiași actori ca și în scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu. În prezent, Andrei Crețulescu este în postproducție cu scurtmetrajul „Șapte luni mai târziu” și în preproducție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

Premiul ”Canal +” a fost acordat pentru prima dată în 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorați cu această distincție s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman și Gaelle Denis.

Cookies