Scurtmetraje @ Noaptea Alba a Filmului Romanesc

de:
15 sept. 2011
2 Afișari
Scurtmetraje @ Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Apele tac (2011), r. Anca Miruna Lăzărescu, 30’

Sinopsis: În România anului 1986, Gregor şi Vali vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot, spre malul sârbesc. Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregor are o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase soţia în urmă.

Bora Bora (2011), r. Bogdan Mirică, 32’

Sinopsis: Ion trăieşte ȋntr-un sat dintr-o zonă foarte secetoasă a Romȃniei.Pentru a pune capăt ghinionului care se pare că ȋl urmăreşte, Ion acceptă propunerea unui străin, neştiind că acesta ȋl va implica ȋn activităţi ilegale.

Draft 7 (2010), r. Luiza Pârvu, 23’

Sinopsis: Olimpia şi Edi se ȋntȃlnesc ȋntr-unul dintre locurile ȋn care urmează sa filmeze o poveste romantică şi, ȋn aşteptarea regizorului care tot ȋntȃrzie, ȋncep să repete scene din film, descoperind şi construind personajele cărora le vor da viaţă.

Fata din Transilvania (2011), r. Sabin Dorohoi, 15’

Sinopsis: Undeva ȋn Transilvania, ȋn sate izolate, tradiţii şi obiceiuri neaşteptate se păstrează…. Cȃnd un tȃnăr corporatist călătorind spre Sibiu pentru o ȋntȃlnire de business greşeşte drumul, o ȋnlănţuire de ȋntȃmplări surprinzătoare ȋi schimbă priorităţile. Este o abordare metaforică a rarei interacţiuni ȋntre lumea atemporală a satului Romȃnesc ȋn versiunea sa idilică şi universul riguros structurat al marilor metropole europene contemporane. Este confruntarea a două mentalităţi de viaţă diferite, cu valori complementare care coexistă ȋn spaţii geografice diferite şi interferează doar ocazional.

Numărătoarea manuală (2011), r. Daniel Sandu, 21’

Sinopsis: Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor consta în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de UE. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict.

Outrageously Disco (2010), r. Nicolae Constantin Tănase, 20’

Sinopsis: George, “regele” concursului de dans Outrageously Disco, intră din nou ȋn ring. Anul acesta luptă pentru a-şi apăra titlul de campion, dar mai mult de atăt, pentru a cuceri inima Clarei.

Strung Love (2010), r. Victor Dragomir, 18’

Sinopsis: Mai 1984. Viorel – un “tocilar” de la clasa de lăcătuşerie a unui liceu industrial de provincie – se înscrie într-un concurs de producţie de nituri ca să câştige atenţia şi inima Ilenei – o colegă de la clasa de croitorie.

Superman, Spiderman sau Batman (2011), r. Tudor Giurgiu, 11’

Sinopsis: Aron, un băieţel de 5 ani, porneşte ȋntr-o călătorie alături de tătăl său ȋngrijorat, călătorie la finalul căreia ȋşi doreşte, asemeni eroilor din benzile desenate, să ȋşi salveze mama de boala de care aceasta suferă.

Camelia (2011), r. Marian Crişan, 15

Sinopsis: Camelia spune povestea lui Florin, un bărbat de treizeci şi ceva de ani. El şi soţia lui Alina tocmai s-au mutat în casa visurilor într-o zonă rezidenţială şi au o viaţă aproape perfectă. Însă Florin îşi doreşte să o revadă pe Camelia, care se află în oraş pentru scurt timp, înainte de a pleca definitiv la New York…

Gobbel (2011), r. Raluca David, 19’

Sinopsis: Un bătrȃn singuratic în vârstă de 76 de ani, revine după mai mult de 60 de ani acasă, într-un sat romȃnesc, unde ȋncearcă să-şi găsească pacea veşnică, dar se loveşte de tradiţiile şi obiceiurile româneşti ȋn cel mai ironic mod posibil. Pentru locuitorii din Dorolea, sosirea germanului reprezintă o oportunitate de afaceri şi începȃnd cu preotul care speră să obţină bani de la el şi continuȃnd cu cei ce vȃnd coşciuge şi cruci.

Lost Springs 2 (2010), r. Andrei Dobrescu, 14’

Sinopsis: Un regizor proaspăt întors din America este invitat să acorde un interviu Enciclopediei Personalităţilor. Un local liniştit, o ziaristă amabilă, totul pare să meargă nemaipomenit de bine. În scurt timp va afla că faima are preţul ei.

Proiectii in aer liber.

Cookies