Scurtează „traseul” și obține fișa medicală pentru permis auto în cel mai rapid mod! (P)

22 iun. 2021
101 afișări
Scurtează
fisa medicala permis auto

Pentru a putea conduce pe drumurile publice, orice persoana are nevoie de un permis categoria B. Acest permis se obtine in urma unui examen, iar sustinerea examenului trebuie sa fie precedata de urmarea cursurilor unei scoli de soferi si de o vizita medicala.

Fisa medicala permis auto este extrem de importanta pentru siguranta traficului, fiind documentul care atesta ca soferul este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru a conduce pe drumurile publice. 

  • Cum se obtine fisa medicala pentru permis auto?

Obtinerea fisei medicale pentru permis este un proces care poate fi foarte simplu daca alegi o clinica de incredere la care sa faci testele medicale.

Pentru a putea obtine fisa, trebuie sa bifezi cateva obligatii:

  • sa ai la tine documentele solicitate de clinica. Cel mai adesea, aceste documente sunt buletinul sau cartea de identitate, fisa de scolarizare, o adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca nu suferi de boli cronice si o scrisoare medicala de la medicul diabetolog (daca este cazul);
  • Sa ai la tine ochelari, daca este cazul;
  • Sa treci prin cateva teste medicale.

Daca totul este ok, fisa medicala pentru permis auto poate fi obtinuta in doar cateva ore.

fisa medicala permis auto
  • Care sunt testele medicale pe care trebuie sa le faci?

In general, testele medicale necesare pentru a obtine fisa medicala au in vedere descoperirea problemelor care ar putea impacta negativ capacitatea soferilor de a conduce. Aceste teste sunt:

  1. Testul de vedere. Este foarte important ca orice sofer sa fie 100% apt din punct de vedere oftalmologic, pentru a putea evita accidentele. Cei care prezinta probleme legate de sensibilitate la contraste sau sufera de probleme precum dioplia nu pot sustine examenul auto. De asemenea, cei care nu au o acuitate vizuala binoculara si un camp vizual de cel putin 120 de grade nu pot sustine examenul. In cazul unor afectiuni oculare evolutive, examenul poate fi sustinut, insa vor fi necesare vizite medicale frecvente.
  2. Testul psihologic. Este o examinare usoara pe care oricine ar trebui sa o promoveze cu brio. Fisa medicala pentru permis auto nu se elibereaza pentru pacientii care sufera de afectiuni neurologice grave.
  3. Testarea auzului. De asemenea, viitorii soferi trebuie sa treaca printr-un test auditiv. Solicitantii care prezinta hipoacuzie profunda pot conduce, insa doar daca vehiculul dispune de oglinzi mai mari.
  • Care sunt afectiunile care te pot impiedica sa obtii fisa medicala pentru permis?

Majoritatea celor care sufera de afectiuni neurologice grave nu pot sa obtina permisul de conducere. De asemenea, persoanele care au avut crize de epilepsie in ultimii 5 ani sau cei care au tulburari grave ale ritmului cardiac pot avea probleme in obtinerea permisului.

Persoanele care sufera de diabet pot obtine permisul de conducere, insa au nevoie de o scrisoare de la medicul specialist prin care se demonstreaza ca boala este tinuta sub control.

Fisa medicala permis auto este esentiala pentru strazi cat mai sigure. Toti cei care isi doresc sa conduca vor sa fie in siguranta atunci cand ies pe strada si sa ii mentina departe de pericole si pe cei dragi. Tocmai de aceea, toate testele trebuie sa fie facute cu atentie la detalii.

Cookies