Scumpiri nejustificate și panică la benzinării. Premierul anunță sancțiuni drastice pentru oricine face speculă. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței au început investigațiile

10 mart. 2022
967 Afișari
Scumpiri nejustificate și panică la benzinării. Premierul anunță sancțiuni drastice pentru oricine face speculă. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței au început investigațiile
Scumpiri nejustificate și panică la benzinării. Premierul anunță sancțiuni drastice pentru oricine face speculă. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței au început investigațiile. Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

După ședința de urgență convocată joi dimineață la Palatul Victoria, premierul anunță sancțiuni drastice. Nicolae Ciucă spune că încep controalele în toate companiile petroliere care funcționează în România, pe fondul scumpirilor nejustificate a prețurilor la carburanți.

Premierul anunță sancțiuni drastice pentru oricine face speculă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu v-a permite nimănui să profite de această situație. De asemenea, a subliniat că statul are obligația să-și protejeze cetățenii și economia, „mai ales în această perioada complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina”.

„Nu voi permite nimanui să profite de această situatie pentru ca din lacomie sau din orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul spune că a activat, încă de miercuri seară, instituțiile responsabile de control și de verificare a acestei situații generată de scumpirile nejustificate la benzinării.

Ciucă îi asigură pe români că instituțiile responsabile vor acționa ferm în cadrul verificărilor și vor da amenzi drastice companiilor care încalcă legea.

ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței au început investigațiile

Consiliul Concurenței, ANAF și ANPC au început investigațiile și vor fi luate măsurile necesare pentru oprirea tuturor practicilor ilegale și abuzive, care nu au nicio justificare din punct de vedere economic, spune premierul României.

Toate companiile petroliere din țară vor fi verificate, iar Nicolae Ciucă a cerut să fie trași la răspundere cei vinovați și să fie sancționați cei care generează „instabilitate”.

„Guvernul nu permite astfel de practici”, a spus Premierul.

Amintim că, miercuri seară (9 martie) au fost cozi imense și s-a creat panică, atât la benzinăriile din București, cât și la cele din țară. După ce au văzut și au auzit mai multe zvonuri, oamenii s-au speriat că prețurile la benzină și motorină vor exploda peste noapte, iar șoferii au format cozi la benzinării, care ocupau cel puțin o bandă din drum.

Cookies