Scumpiri majore la apă potabilă și canalizare în județul Ilfov. Tarifele cresc și cu 100% din luna decembrie

15 nov. 2021
456 Afișari
Scumpiri majore la apă potabilă și canalizare în județul Ilfov. Tarifele cresc și cu 100% din luna decembrie
Scumpiri majore la apă potabilă și canalizare în județul Ilfov. Tarifele cresc și cu 100% din luna decembrie

Se anunță scumpiri majore la apă potabilă și canalizare în mai multe zone din țară, înclusiv în județul Ilfov. Se pare că de luna viitoare tarifele cresc cu 50% în localitățile din jurul Capitalei.

Vești proaste și noi scumpiri anunțate în zona Ilfov. După ce în noiembrie au început discuțiile cu privirea creșterii prețului la termoficare, acum se scumpește și apa potabilă și canalizarea. În județul Ilfov se anunță creșteri cu 50% ale prețurilor la aceste utilități, începând chiar cu luna decembrie.

Românii sunt vizați de noi scumpiri înainte de finalul anului, ca o reacție la majorările de prețuri la energie și combustibili din acest an și o creștere a ratei inflației. Astfel, acum a ajuns să se scumpească și apa potabilă și canalizarea.

Scumpiri la apă potabilă și canalizare în județul Ilfov

Conform unei informări recente a companiei care se ocupă de Apă și Canal, în Ilfov, tarifele cresc cu 50% din luna decembrie. Situația se complică astfel pentru mulți ifoveni, inclusiv pentru cei care locuiesc în zonele rezidențiale din jurul Bucureștiului, și vor avea parte de noi scumpiri la utilităţile de bază.

Astfel, după ce preţurile la energie electrică şi gaze au explodat în ultimul an, acum este rândul tarifelor pentru apa potabilă şi canalizare să crească în cea mai mare parte din ţară. Motivul ar fi acela că operatorii au costuri tot mai mari de producție și intreținere.

Apa mai scumpă cu 50%, iar canalizarea cu 100%

În județul Ilfov, adică în jurul Bucureștiului, apa potabilă se scumpește din luna decembrie a acestui an cu 50 %, iar canalizarea cu 100%. Practic, ca exemplu, consumatorii din localitatea Balotești  vor avea de achitat 4 lei și 43 de bani în loc de 3 lei pe metrul cub de apă potabilă. De asemenea, în loc de 2, 33 lei pentru apa uzat, vor avea de plată 4,71 lei din decembrie. A, prețurile acestea sunt fără TVA.

Totuși, conducerea Apă Canal Ilfov spune că majorările sunt necesare pentru a acoperi investițiile facute cât și costurile cu furnizorii, mai ales că energia electrică și combustibilii au crescut de asemenea în ultima vreme.

Unde mai cresc prețurile la apă și canal

Totuși, Ilfov nu este singurul județ care are parte de măriri. Și în județele Brașov și Bistrița au parte de majorări de prețuri. Astfel, în Bistrița-Năsăud, de la 1 ianuarie, operatorul local va scumpi serviciile cu 25% la canalizare și 15% la apă.

Mai mult, în Brașov, apa s-a scumpit deja de la 1 august 2021, doar o ajustare cu rata inflației, însă sunt șanse mari să urmeze și alte majorări de prețuri.

Cookies