ARHIVA B365

Scumpiri în lanţ la proiectele Primăriei: Costurile Pasajului suprateran Pipera au crescut cu 30%

Pe 15 februarie 2011, Primăria Capitalei a încheiat primul act adiţional la Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul „Supralargire Soseaua Pipera semnat în iulie 2009. Noul act creşte costul lucrării cu 37,7 milioane lei (aproximativ 9 milioane de euro).

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Șoselei Pipera între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti – Constanţa şi construcţia unui pasaj suprateran peste Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. Urcarea pe pasaj se va face din dreptul Petrom, aflata în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, iar coborârea în dreptul Direcţiei de permise a Poliţiei Capitalei.

Lungimea totală a lucrării este de 1520 de metri. Costul de realizare a obiectivului este de 106 milioane de lei, dintre care 100 milioane execuţia lucrării, iar 5 milioane lei proiectarea sa. Alte 12 milioane de lei s-au dus pe exproprierea terenurilor de pe traseul lucrării.

Contractul pentru realizarea lucrării a fost câştigat de Asocierea SC PA & CO INTERNATIONAL SRL (firmă deţinută de Costel Căşuneanu) şi F. KIRCHHOFF STRBENBAU GmbH Co KG.

Reprezentanţii Primăriei au adăugat pe 30 decembrie 2010 al şaselea act adiţional la contractul iniţial pentru construcţia Pasajului Basarab. În urma semnării acestui act, Asocierea ASTALDI S.p.A si FCC CONSTRUCCION SA va primi încă 73 milioane lei cu TVA (aproximativ 17,2 milioane de euro) pentru finalizarea lucrării. Cu câteva luni înainte, pe 10 septembrie, a fost semnat un alt act adiţional care a mai adăugat la costul lucrării încă 10 milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button