Scumpire cu 110 lei a gigacaloriei în Capitală. Bucureștenii ar putea avea și facturi de 1.600 de lei la încălzirea a două camere (bine, presupunând că RADET mai și încălzește ceva)

19 oct. 2021
1403 afișări
Scumpire cu 110 lei a gigacaloriei în Capitală. Bucureștenii ar putea avea și facturi de 1.600 de lei la încălzirea a două camere (bine, presupunând că RADET mai și încălzește ceva)
Scumpire cu 110 lei a gigacaloriei în Capitală. Bucureștenii ar putea avea și facturi de 1.600 de lei la încălzirea a două camere (bine, presupunând că RADET mai și încălzește ceva). Sursă foto: b365.ro

Gigacaloria în București se scumpește cu 110 lei. Această majorare ar putea umfla facturile bucureștenilor. Factura la încălzire pentru un apartament de două camere ar putea ajunge și la 1.600 de lei, în sezonul rece.

Scumpire cu 110 lei a gigacaloriei în Capitală. Bucureștenii ar putea plăti și 1.600 de lei pentru factura la încălzire, în două camere. Primăria Capitalei încă nu a luat o decizie în ceea ce privește păstrarea subvenției de anul trecut sau dacă va exista această majorare.

Scumpire cu 110 lei a gigacaloriei în Capitală

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, bucureștenii vor avea mai mult de plată pentru apa caldă și căldura din Capitală. Încă nu se știe cu cât vor plăti mai mult.

Cert este că, locuitorii Capitalei vor avea mai mult de plată la facturi, dar nu se știe câtă apă caldă vor avea și nici dacă caloriferele vor fi calde. „A venit apa caldă? A venit, dar e rece”, cam așa stă treaba.

Recomandăm și: Mii de blocuri din București nu au apă caldă și căldură. Lista Termoenergetica crește de la o zi la alta | DOCUMENT

ANRE urmează să stabilească tariful la data de 1 noiembrie. În urmă cu doar câteva zile, în data de 15 octombrie, Nicușor Dan declara că după o dezbatere pe care urmează să o aibă Consiliul General, se va stabili cât din cei 600 de lei or să fie plătiți de locuitorii Capitalei și cât o să plătească Primăria în continuare.

În prezent, prețul unei gigacalorii este de 490 de lei, iar locuitorii Bucureștiului plătesc doar 164 de lei. Primăria Capitalei subvenționează restul diferenței.

Prețul gigacaloriei va ajunge la 600 de lei, de la 1 noiembrie. Există două variante:

  1. Suma subvenționată până acum să fie păstrată în continuare, iar bucureștenii vor plăti cu 110 lei mai mult pentru gigacalorie.
  2. Să fie păstrat același procent de subvenție, iar bucureștenii vor plăti cu doar 37 de lei mai mult pentru gigacalorie.

Bucureștenii ar putea avea și facturi de 1.600 de lei la încălzirea a două camere (bine, presupunând că RADET mai și încălzește ceva)

Fostul Radet a făcut un calcul în anul 2018, iar potrivit acestuia, pentru un apartament de două camere sunt necesari 6,12 gigacalorii pentru a avea o temperatură medie de 20 de grade Celsius în sezonul rece. În concluzie, locuitorii Capitalei vor ajunge să plătească în această iarnă 1.230 de lei și 1.676 de lei.

Tot mai multe persoane se plâng și, pe bună dreptate, s-au săturat să nu aibă apă caldă și nici căldură.

Recomandăm și: Bucureștenii resimt în aceste zile frigul. Atât în case cât și la cozile pentru depunerea ajutorului pentru încălzire

Cele mai afectate zone din București sunt în Sectorul 2, cartierele Colentina, Tei și Fundeni. Acestea sunt alimentate cu agent termic de la CET Sud. Din cauza distanței mari și a avariilor care nu se mai termină, agentul termic ajunge mai mult rece, decât cald sau nu mai ajunge deloc.

Termoenergetica a prezentat un raport și din cauza avariilor, mii de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură sau sunt sub parametri.

Cookies