Scrisorile de dragoste dintre Șt. Bănică Jr și Nadia Comăneci, de la dosarul Securității, publicate

de:
12 nov. 2015
3 Afișari
Scrisorile de dragoste dintre Șt. Bănică Jr și Nadia Comăneci, de la dosarul Securității, publicate

La dosar apar şi două scrisori primite de Nadia de la Ştefan Bănică Jr. În epistole, artisul îi scria Nadiei în decembrie 1988:

Ce să fac dacă te iubesc? Greşeala e de ambele părţi. Eu sunt nerăbdător şi vreau totul, iar tu te complaci. Nu ştiu ce să-ţi scriu. Nu trebuie să rişti, dar de vorbit şi văzut tot se poate. Ţine minte! Dar totul trebuie să fie pus la punct. Dacă vrei, că văd că o scalzi (nici la telefon nu mai vorbeşti că … dormi). Vorbim prin Adi (…) Zi clar că nu vrei. Aşa mă enervează chestia asta la tine de mor. Zi cu gura ta stop şi stop va fi. Zi pe bune «Bă, ori nu te mai iubesc, ori mi-e frică». Sunt multe probleme aiurea în toată povestea asta.

Eu îmi dau seama că vrei să se termine, dar partea hazlie e că vreau să aud din gura ta. Nu te costă nimic. … Pune mâna şi scrie tot ce e cu securiştii ăştia, ce se întâmplă, de cine să mă feresc, scrie! Dau ortul popii sau iau bătaie, da măcar să ştiu pentru ce. Poţi să dai şi tu un telefon că nu-ţi cade mâna„.

Epistola se încheie cu un mesaj: „Arde scrisoarea”. „Problema” Nadiei, o posibilă sarcină În cea de-a doua scrisoare îi spune: „Vezi că ţi-am trimis o carte special pentru problema noastră. Scrie acolo tot ce trebuie să faci în fiecare lună. Păcat că e în engleză dar te descurci tu. Acum e momentul. După 2-3 luni, degeaba nu se mai poate face nimic. Te iubi”, încheie artistul care avea la acea vreme 21 de ani. „Problema” la care se referea artistul ar putea fi o posibilă sarcină a Nadiei, despre care s-a vorbit în acea perioadă.

Mai multe, în Adevărul.

Cookies