Scrisorile cu sclipici pentru duşmani au ajuns şi în România. Cât costă livrarea lor

de:
02 feb. 2015
3 afișări
Scrisorile cu sclipici pentru duşmani au ajuns şi în România. Cât costă livrarea lor

După cum au precizat cei trei pe site-ul duşmanilor.ro, totul este un simplu experiment social: „Suntem de părere că oamenii ar investi în daruri și pentru dușmani așa cum investesc în daruri pentru prieteni – doar că cineva trebuie să le ofere această ocazie.”

CUM FUNCŢIONEAZĂ:

Conform iniţiatorilor,  în mesajul din scrisoarea plină cu sclipici va fi plasat un link unic de confirmare. În clipa în care link-ul este accesat, înseamnă că plicul a ajuns la duşman. Persoana este încurajată să acceseze link-ul cu pricina prin promisiunea că, astfel, va afla cine i-a făcut farsa. „Desigur, noi nu vom divulga niciodată cine a fost clientul nostru”, precizează iniţiatorii.

CÂT COSTĂ:

Livrarea unei astfel de scrisori te costă 5.5 euro (24.43 lei), iar plata se face online, direct pe site. După ce plasezi comanda pe site-ul cu pricina, vei primi un e-mail care conţine fotografii cu plicul pe care urmează să-l primească „victima”. Livrarea scrisorii se face prin Poşta Română şi durează între 48 şi 72 de ore. După ce scrisoarea este primită şi persoana accesează link-ul de confirmare, vei fi notificat prin e-mail.

DE CE SĂ TRIMIŢI SCLIPICI DUŞMANULUI:

Scopul, explicat şi pe site-ul mamă,  shipyourenemiesglitter.com, este enervarea destinatarului: când dușmanul deschide plicul, sclipiciul se împrăștie peste tot pe dușman și în întreaga încăpere.

Site-ul duşmanilor.ro a fost lansat duminică, 1 februarie 2015 şi, conform statisticii prezentate, a trimis deja prima scrisoare cu sclipici.

_ _ _ _ _ _

Serviciul shipyourenemiesglitter.com a fost lansat în luna ianuarie a acestui an, de australianul Matthew Carpenter şi, conform mashable.com, a fost scos la licitaţie la doar 10 zile de la lansare, fiind vândut cu 85.000 de dolari. În aceste zece zile însă, a strâns 2,5 milioane de vizitatori, fiind menţionat pe Facebook şi Twitter de peste 415.000 de ori. În câteva ore, a strâns peste 2000 de comenzi, iar proprietarul a ajuns la concluzia că nu le poate face faţă. Serviciul este disponibil  în toată lumea, conform informaţiilor prezentate pe site, însă nu se precizează în cât timp ar ajunge plicul în ţara noastră, de pildă. Livrarea unui astfel de plic costă 9,99 de dolari.

Cookies