ARHIVA B365

Scrisoare deschisă adresată primarului Gabriela Firea pentru dărâmarea zidului Parlamentului

„Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a vă propune în mod public să vă asumaţi şi să susţineţi proiectul Marii Grădini Centrale a Bucureştiului, care presupune ca zona din jurul Palatului Parlamentului să fie redată cetăţenilor prin integrarea sa într-un circuit verde care să cuprindă Casa Academiei şi Parcul Izvor”, afirmă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, în scrisoarea publică pe care i-o adresează primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ovidiu Raeţchi susţine că proiectul trebuie demarat urgent, invocând demersurile juridice complicate şi necesitatea de a amenaja şi împăduri zona.

Liberalul susţine că proiectul Marii Grădini Centrale a Bucureştiului ar integra nu mai puţin de 35 de hectare în circuitul verde al Capitalei, crescând spaţiul verde pe cap de locuitor şi asigurând un spaţiu semnificativ pentru evenimente culturale şi de divertisment.

Oriunde în Occident, Parlamentul nu este izolat de restul oraşului, ci localnicii, turiştii, se pot plimba nestingheriţi în proximitatea sa„, susţine Raeţchi.

Deputatul PNL îi solicită Gabrielei Firea o întâlnire de lucru, propunându-i să lase deoparte „distanţele politice” aşa cum şi primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a făcut.

Nu suntem în campanie electorală, deci demersul meu sau al dvs. nu poate fi suspectat că ar fi unul electoral. Aşa că vă propun, pe această cale, să lăsăm distanţele politice deoparte şi să luaţi în calcul asumarea şi punerea în practică a acestui proiect, împreună cu Consiliul General al Primăriei Bucureşti. Faptul că primarul Sectorului 5, domnul Daniel Florea, a dat dovadă de curaj şi s-a alăturat demersului meu reprezintă un model„, susţine Raeţchi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button