Scrisoare deschisă a primarilor de sector. Vor și ei o bucățică din PNRR. În prezent n-au acces la bani că nu pot accesa fonduri

18 iun. 2021
305 afișări
Scrisoare deschisă a primarilor de sector. Vor și ei o bucățică din PNRR. În prezent n-au acces la bani că nu pot accesa fonduri

Scrisoare deschisă a primarilor de sector din București care au anunțat, toți în cor, că vor și ei o bucățică din PNRR. În prezent n-au acces la bani deoarece nu pot accesa fonduri pentru că sectoarele Capitalei sunt subdiviziuni ale municipiului și nu unități administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare.

Primarii de sector din București cer, într-o scrisoare către premierul Florin Cîțu și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, acces la fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aceștia spun că în prezent sectoarele nu sunt eligibile, pentru că nu au statut de unitate administrativ teritorială, chiar dacă au mai mulți locuitori decât majoritatea orașelor din România.

Scrisoare deschisă a primarilor din București către Guvern

„Autoritățile centrale uită de multe ori că sectoarele Bucureștiului sunt subdiviziuni ale municipiului și nu unități administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deși, sunt conduse de Primării care sunt autorități locale”, se arată în scrisoarea postată de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe Facebook.

„Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulți oameni decât majoritatea județelor care conțin UAT-uri distincte (municipii, orașe, comune), asta deși sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populație mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraș și comună, care este UAT. Mai mult, sectoarele au și capacitate administrativă și competențe pentru a derula proiectele necesare”, adaugă el.

Vedeți mai jos scrisoarea integrală

Ciucu spune că în PNRR se precizează că fondurile pot fi accesate de UAT-uri sau de Municipiul București, ceea ce ar face ca sectoarele să fie neeligibile.

Discuții cu miniștrii și premierul Cîțu

Primarii au vorbit cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și au trimis o scrisoare către pemierul Florin Cîțu și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prin care cer să fie incluse și sectoarele, ca subdiviziuni administrativ teritoriale, în categoria celor care pot accesa fonduri din PNRR.

Cookies