BAZAR

Scrisoare de despărțire a prezentatorului Radu Herjeu pentru colegii din România tv

„Să vă gândiţi mereu, înainte de a face ceva, la responsabilitatea pe care o aveţi. (…) Pentru că din minţile şi din creierele noastre de jurnalişti nu ies şuruburi, ci idei, modele şi valori”, le spune Radu Herjeu, fostul prezentator al jurnalului de noapte de la România TV, colegilor săi mai tineri.
În urmă cu câteva zile, Radu Herjeu a anunțat pe blogul său că încheie colaborarea cu România TV.
„De ziua mondială a fericirii (20 martie), am încheiat colaborarea mea cu România TV, după exact doi ani şi jumătate de la primul jurnal de ştiri prezentat aici. Azi a fost ultima zi la datorie”, a scris Radu Herjeu, conform paginademedia.ro.

Iată câteva fragmente din scrisoare: „Să vă mulţumesc tuturor? Aş fi un ipocrit, chiar şi numai pentru că nu vă ştiu pe toţi. Ştiu că existaţi, că fără voi, televiziunea aceasta n-ar exista, dar, din păcate, pe mulţi nu am reuşit decât să vă zăresc trecător pe vreun culoar.
În al doilea rând, există un om căruia nu am niciun motiv să-i mulţumesc.” (…)

„Şi, în final, o sugestie pentru colegii mei mai tineri (adică pentru aproape toţi 🙂 ) )
Să vă gândiţi mereu, înainte de a face ceva, la responsabilitatea pe care o aveţi. Nu faţă de angajator, de şef sau de şeful şefului. Ci faţă de cei care beneficiază de rezultatele muncii noastre. Pentru că din minţile şi din creierele noastre de jurnalişti nu ies şuruburi, ci idei, modele şi valori. Care, vrem nu vrem, ne place sau nu, îşi pun amprenta asupra modului în care arata societatea aceasta mult prea centrată pe televiziune. Şi pe care e inutil s-o criticăm, atât timp cât contribuim, din varii motive, la modul în care arată!”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button