Școlile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu echipamente de protecție. Contractul de finanțare a fost deja semnat

12 ian. 2022
92 Afișari
Școlile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu echipamente de protecție. Contractul de finanțare a fost deja semnat
Școlile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu echipamente de protecție. Contractul de finanțare a fost deja semnat | Sursă foto: Facebook-Primaria Sectorului 6

Pentru a le oferii elevilor din școlile și liceele aflate în sectorul 6 al Capitalei un mediu cât mai sigur pentru desfășurarea orelor, Primăria Sectorului 6 va dota toate unitățile de învățământ cu echipamentele necesare pentru a diminua răspândirea virusului Covid 19.

Primăria Sectorului 6 anunță că școlile gimnaziale și liceele din sector vor fi dotate cu aparatură performantă și cu echipamentele necesare protecției împotriva virusului SARS-Cov-2.

Școlile și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu echipamente de protecție

Primăria Sectorului 6 va cheltuii suma de 44,893,618.87 de lei, bani ce provin din fonduri europene. Astfel va oferii tuturor școlilor și liceelor din aria sectorului toate echipamentele necesare pentru a putea prevenii îmbolnăvirea elevilor. Numărul total al instituțiilor ce vor beneficia de acestă investiție este de 41.

Se dorește crearea unui mediu cât mai sigur pentru elevi și cadre didactice pe timp de pandemie. Această este cea mai mare sumă alocată pentru dotarea școlilor la nivel de Capitală. Suma va si asigurată integral din Programul Operațional Infrastructura Mare.

Contractul de finanțare a fost deja semnat

În data de 11 ianuarie 2022, Direcția Fonduri Externe, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a semnat contractul de finanțare cu Autoritate de Management pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a pandemiei generată de virusul SARS-COV-2 la nivelul unităților de învățământ de pe raza Sectorului 6 al Municipiului București”.

Implementarea acestui proiect vizează creșterea capacității de a gestiona criza sanitară ce a fost creată de pandemia de Covid-19. Prin realizarea acestor investiții la nivelul unităților de învățământ se dorește crearea unor condiții cât mai bune în sistemul educațional și diminuarea răspândirii infecției cu virusul pandemic.

Cele 41 de școli și licee ce sunt vizate de Primăria Sectorului 6 vor primii echipamente medicale de protecție, aparatură destinată dezinfecției și purificării aerului și soluții pentru dezinfectare.
Perioada de implementare a acestui proiect este ianuarie-decembrie 2022. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local al Sectorului 6 din Capitală în data de 24 noiembrie 2020 și a fost depus spre finanțare în data de 7 decembrie 2020.

Cookies