Școlile și grădinițele din Sectorul 2 vor fi modernizate. PS2 a transmis lista unităților de învățământ

16 mart. 2023
606 Afișari
Școlile și grădinițele din Sectorul 2 vor fi modernizate. PS2 a transmis lista unităților de învățământ
Școlile și grădinițele din Sectorul 2 vor fi modernizate. PS2 a transmis lista unităților de învățământ. Sursa foto: Freepik

Mai multe contracte de finanțare din fonduri europene au fost semnate pentru modernizarea unor unități de învățământ de pe raza Sectorului 2. PS2 a transmis lista școlilor și grădinițelor care vor beneficia de lucrări de modernizare.

Se vor moderniza 7 unități de învățământ în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că au fost semnate șapte contracte de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea a șapte unități de învățământ. Finanțările au fost obținute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR):

Nu ratăm nicio oportunitate de atragere de fonduri nerambursabile, bani pe care îi investim în modernizarea și extinderea infrastructurii școlare.

Investițiile urmăresc modernizarea infrastructurii educaționale, inclusiv reducerea pierderilor de căldură sau resurse. Acest lucru asigură facturi mai mici la energie, cu aproximativ 40%.

De asemenea, gradul de confort va crește și se va creea un mediu primitor pentru elevii și profesorii care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ care vor beneficia de lucrări de modernizare.

Lista unităților de învățământ care vor beneficia de lucrări de modernizare

Aceasta este lista cu unitățile de învățământ ce vor fi modernizate:

  • Grădinița Numărul 7 va beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare, finanțarea prin PNRR fiind de aproximativ 5,5 milioane de lei,
  • Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, unde va fi modernizat corpul C4 al instituției, finanțarea ajungând la aproximativ 9,7 milioane de lei,
  • Școala Gimnazială Numărul 28, în cadrul căreia va fi modernizat corpul C1, finanțarea fiind de aproximativ 7,3 milioane de lei. De asemenea, vor fi instalate și două stații pentru încărcarea vehiculelor electrice,
  • Liceul Tehnologic „Nikola Tesla”, unde vor fi modernizate, consolidate și reabilitate corpurile C1 și C3, valoarea finanțării fiind de 8,12 milioane de lei,
  • Școala Gimnazială Numărul 66, unde va fi modernizat clădirea C1, având o finanțare de 8,16 milioane de lei,
  • Școala Numărul 145, în cadrul căreia se vor moderniza corpurile C1 și C2, valoarea finanțării fiin de circa 11 milioane de lei,
  • Școala Gimnazială Numărul 62, unde corpurile C1 și C2 vor fi modernizate, dar și sala de sport din corpul C3, având o finanțare de aproximativ 4,9 milioane de lei.

Implementarea proiectelor au o durată de 24 de luni, iar TVA-ul acestora va fi suportat din bugetul de stat.

Radu Mihaiu a transmis stadiul lucrărilor de la Școala Gimnazială „Ferdinand I”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a vizitat șantierul de la Școala Gimnazială „Ferdinand I” și a arătat, printr-un videoclip postat pe Facebook, stadiul lucrărilor.

Acesta spune că este un proiect finanțat din fonduri europene și care a durat mult până la demararea lui:

Acesta este un proiect din fonduri europene care ne-a chinuit foarte, foarte mult până a pornit. În 2021 a ieșit o expertiză care spunea că această clădire are risc seismic și nu se pot investi bani europeni în clădiri cu risc seismic.

Pe de altă parte, pe fondurile europene care fuseseră obținute pe această clădire, nu se puteau face și alte lucrări. Și așa că a trebuit să separăm două proiecte ca să nu pierdem bani europeni și să ducem modernizarea și anveloparea clădirii până la capăt.

Clădirea e monument istoric și evident că asta vine la pachet cu multe cerințe birocratice suplimentare. A durat mai bine de un an să pregătim hârtiile, dar avem azi autorizațiile de consolidare și modernizare și, după cum vedeți, șantierul merge bine, a declarat Radu Mihaiu în videoclip.

Primarul S2 mai spune că o bună parte din banii investiți în Sector se vor duce către 23 de instituții de învățământ, proiectele fiind gata până la sfârșitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies