Școlile și grădinițele din București și din restul țării vor putea funcționa cu prezență fizică. În caz de nevoie, cursurile se vor putea suspenda și la nivel de clasă

14 ian. 2022
229 Afișari
Școlile și grădinițele din București și din restul țării vor putea funcționa cu prezență fizică. În caz de nevoie, cursurile se vor putea suspenda și la nivel de clasă
Școlile și grădinițele din București și din restul țării vor putea funcționa cu prezență fizică. În caz de nevoie, cursurile se vor putea suspenda și la nivel de clasă | Sursă foto: Unsplash

Școlile și grădinițele toată România vor funcționa cu prezență fizică. Noul criteriu în funcție de care se va decide dacă aceste trec în online sau nu va fi gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

Ministrul Educației a declarat vineri, 14 ianuarie 2022, că toate școlile și grădinițele din București și din restul țării for funcționa cu prezentă fizică. Decizia a fost luată după ce a fost modificată strategia cu privire la funcționarea școlilor.

Școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a declarat că în luarea acestei decizii nu s-a mai luat în calcul nici incidenta infectărilor, nici rata de vaccinare a personalului din învățământ. Criteriul după care se va decide dacă școlile rămân sau nu deschise va fi gradul de încărcare a mediului spitalicesc. Pragul ce a fost stabilit este de 75%. În acest moment, acesta nu a fost atins de niciunul din județele din România. Astfel că toate școlile și grădinițele din București și din țară vor putea funcționa cu prezență fizică.

Criteriul decizional al ratei de vaccinare în învățământ a fost introdus anul trecut, în data de 15 noiembrie. Parametru a fost o motivație puternică pentru cei ce lucrează în învățământ, ei fiind în acest moment categoria cu cea mai mare rată de vaccinare. Peste 70% din personalul din învățământ este imunizat după cum a declarat ministrul, potrivit Digi24.

Cursurile se vor putea suspenda și la nivel de clasă

O altă schimbare importanta ce a fost făcută se referă la posibilitatea de a suspenda cursurile la nivelul unei singure clase. Această suspendare se va face în condițiile în care într-o anumită clasă din școală sau o grupă de grădiniță sunt trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în șapte zile consecutive. În cazul în care cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată, respectiva unitate de învățământ va trece în online, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu.

Suspendarea activităților fizice pentru a anumită clasă se va face prin decizie a Consiliului de Administrație al unității respective. În cazul în care activitatea fizică se suspendă și toată unitatea trece în regim de școală online, decizia este dată de CJSU.

Cookies