Școli deschise și dacă pragul de vaccinare a personalului este sub 60%. Sorin Cîmpeanu face un pas înapoi

08 nov. 2021
128 Afișari
Școli deschise și dacă pragul de vaccinare a personalului este sub 60%. Sorin Cîmpeanu face un pas înapoi
Școli deschide și dacă pragul de vaccinare a personalului este sub 60%. Sorin Cîmpeanu face un pas înapoi

În ziua în care s-au deschis doar școlile cu peste 60% din personal vaccinat, ministrul Educației spune că vrea să amelioreze propriul ordin. De măsura blocării în online a unităților fără personal vaccinat s-au lovit școlile mici din mediul rural unde nu există infectări cu noul coronavirus, în consecință nici vaccinați. „Știind că problemele predării online sunt amplificate tocmai în aceste localități, am asumat ca ministru al Educației să propun completarea ordinului comun cu o excepție”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Hotnews.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că va face propunerea ca școlile cu mai puțin de  60% din personal vaccinat să fie deschise fizic în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mie. Inițiativa sa va fi discutată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de la finalul săptămânii și va fi aprobată dacă nu se agravează situația epidemiologică.

„Pentru a rezolva problema reală îndeosebi a micilor școli din mediul rural care nu au infectați, dar nici suficient de mult vaccinați, pentru a nu îi menține pe termen lung în online, știind că problemele predării online sunt amplificate tocmai în aceste localități, am asumat ca ministru al Educației să propun completarea ordinului comun cu o excepție, și anume – acolo unde rata este mai mică de 3 la mie, să se permită prezența fizică independent de rată de vaccinare, ca tranziție către normalitate”, a declarat luni, pentru HotNews.ro Sorin Cîmpeanu.

Aproape 70% din numărul total de școli s-au deschis​ luni, 8 noiembrie

Aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane au început școala fizic de luni, după o vacanță de două săptămâni. În total s-au deschis 4.847 de unităţi de învăţământ de stat şi privat, adică 67,79% din numărul total, fiind vorba despre școlile unde rata de vaccinare a personalului depășește 60%, acesta fiind noul criteriu luat în calcul pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică.

Cîmpeanu a spus că pentru decizia de redeschidere a școlilor, începând de luni, cu prezență fizică doar acolo unde personalul este vaccinat în proporție de peste 60% au fost luate în considerare opiniile sindicatelor, elevilor, precum și din partea părinților. Duminică seară, Sorin Cîmpeanu, spunea că Ministerul Educației a făcut o simulare și a constatat că în scenariul în care prezența fizică ar fi fost condiționată de rata de infectare, doar 7% dintre școlile din România și-ar fi putut relua activitatea față în față.

 

Tags:
Cookies