ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Școlile din Sectorul 6, echipate cu măşti de protecţie şi dezinfectant înainte de redeschidere

Primăria Sectorului 6 a anunțat joi că unităţile de învăţământ din sector au fost aprovizionate cu măşti de protecţie şi dezinfectant înainte de redeschidere.

„S-a efectuat aprovizionarea tuturor unităţilor de învăţământ cu soluţii dezinfectante pentru suprafeţe, podele, mâini, cât şi săpun şi materiale de curăţenie uzuale; toate unităţile de învăţământ sunt dotate cu separatoare pentru pupitre (…) fiecare unitate de învăţământ a fost aprovizionată cu măşti de protecţie şi mănuşi”, a anunţat Primăria Sectorului 6.

Conform sursei citate, toate clasele din unităţile de învăţământ din sector beneficiază de laptopuri, camere web, microfoane şi modemuri wifi; conexiunea la internet este asigurată în toate unităţile pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online; au fost montate dispensere cu dezinfectant; s-au livrat coşuri de gunoi speciale pentru colectarea măştilor şi mănuşilor folosite.

Contracte de ridicare a deșeurilor medicale în școlile din S6

Fiecare unitate de învăţământ are contract de ridicare a deşeurilor medicale şi este dotată cu preşuri dezinfectante, montate la intrările în incinte.

Se efectuează proceduri de dezinfecţie prin nebulizare ori de câte ori este nevoie. Pentru triajul epidemiologic în fiecare unitate au fost montate termoscanere performante.

Au fost trasate culoare dus-întors pe podelele sălilor de curs şi holurilor.

Primăria Sectorului 6 menţionează că la Şcoala gimnazială nr. 169 au loc lucrări de modernizare în corpul A, elevii urmând a fi primiţi în corpul B.

De asemenea, la şcolile gimnaziale nr. 197, „Sfântul Andrei”, „Adrian Păunescu”, nr. 59 şi „Sfinţii Constantin şi Elena” se derulează lucrări de modernizare.

„Acolo unde sunt în execuţie lucrări, copiii vor învăţa în construcţii modulare tip container, amenajate ca şi clase de curs. Totodată, suntem pregătiţi să redistribuim elevii, dacă este necesar, la alte unităţi de învăţământ din apropiere, în special pe cei din clasa a VIII-a. Totul se va face prin acordul părinţilor, prin Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button