SMART CITY

Şcolile din Capitală şi din câteva judeţe, închise vineri de Ziua Mondială a Educaţiei

Şcolile din Capitală vor fi închise în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei.

Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educaţiei Naţionale cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale reprezentative la nivel naţional.

Din acelaşi motiv vor fi închise şi unităţile de învăţământ din mai multe judeţe ale ţării, precum Suceava, Brăila şi Buzău. În judeţul Galaţi, vor fi închise şcolile unde sindicaliştii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unităţi se vor desfăţura „activităţi specifice”.

Aceleaşi activităţi, programate de către dascăli, vor avea loc şi în restul şcolilor din ţară, în majoritatea judeţelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

De asemenea, în municipiul Bucureşti, unele unităţi de învăţământ în care vor funcţiona secţii de votare pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button