ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Școlile din București se redeschid în scenariul galben

Școlile din București se redeschid în scenariul galben, luni, pe data de 8 februarie, ziua în care era programat începutul semestrului II.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că școlile se vor redeschide luni, în data de 8 februarie.

La finalul întrevederii pe care Președntele a avut-o la Palatul Cotroceni cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, acesta a precizat că există trei scenarii după care reluarea cursurilor va fi făcută.

  • Primul scenariu, cel verde, prevede redeschiderea școlilor în toate localitățile în care există puține cazuri de infectare cu virusul SARS Cov-2.
  • Al doilea, cel galben, este prevăzut pentru localitățile unde sunt mai multe cazuri de infectare. Aici, vor merge la unitățile de învățământ, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
  • Cel de-al treilea scenariu, cel roșu, prevede ca doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar să mai meargă la grădiniță sau la școală.

Incidența în cele trei scenarii

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge pe sistemul on-line.

Decizia de redeschidere a școlilor a fost luată în ziua în care în București au fost raportate 252 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Școlile din București se redeschid în scenariul galben

Astfel, cum în București în acest moment incidența cazurilor este una de sub 3 la mia de locuitori, școlile vor începe în scenariul galben. Acesta presupune că vor merge la unitățile de învățământ, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Gabriela Firea a publicat, marți, pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov. Fostul edil al Bucureștiului îl acuză pe Nicuşor Dan că a stat în spatele acestei decizii.

În replică, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a răspuns că acestea au reprezentat o măsură populistă a Gabrielei Firea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button