Școli ca în Germania, cu catalog electronic disponibil părinților, în Sectorul 3

de:
28 mai 2015
2 Afișari
Școli ca în Germania, cu catalog electronic disponibil părinților, în Sectorul 3

Aplicația e-catalog asigură o comunicare în timp real între cadrele didactice și părinții elevilor, conducând la o mai bună performanță școlară a copiilor. 

Aplicația eCatalog este o noutate în școlile din sectorul 3, integrându-se în conceptul Școli ca în Germania, care presupune reabilitarea și modernizarea tuturor școlilor din sectorul 3, până la sfârșitul acestui an. Începând din anul 2014, s-au alocat fonduri pentru lucrări capitale de creștere a eficienței energetice și de modernizare a unităților de învățământ, precum și a 10 săli de sport. Lucrările de creștere a eficienței energetice au constat în termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea învelitorii și înlocuirea tâmplăriei, acolo unde a fost necesar.

Lucrările de reparație si modernizare interioara au constat în refacerea finisajelor interioare, schimbarea corpurilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de încălzire, dupa caz, igienizarea spațiilor administrative, precum și lucrări de reparații și refacerea instalațiilor electrice și sanitare.

De asemenea, Primaria sectorului 3 a alocat fonduri pentru intocmirea documentatiilor tehnice in vederea executiei lucrarilor de crestere a eficientei energetice si modernizare pentru toate scolile de pe raza sectorului 3 care nu sunt prinse in alte programe de reabilitare precum BEI si BERD.
Totodata, s-au alocat fonduri pentru intocmirea documentatiilor tehnice in vederea construirii a 13 complexe sportive cu bazin de inot si sala de sport, 2 sali multifunctionale de festivitati si 2 terenuri de sport.

Primăria Sectorului 3 a prevăzut, în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii educationale, achiziția de laptopuri, videoproiectoare cu ecrane de proiecție, instalație de sonorizare, camere de supraveghere video, internet wireless.

 

Cookies