Școala va începe din 8 noiembrie în București. Vineri se va afla în ce mod

01 nov. 2021
281 Afișari
Școala va începe din 8 noiembrie în București. Vineri se va afla în ce mod
Școala va începe în 8 noiembrie în București. Cîmpeanu: Vineri vom vedea în ce mod, care va fi adaptat realităților

Ministriul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că din 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”, online sau cu prezență fizică.

Ministriul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe în toată țara, inclusiv în București, însă vineri va fi anunțat în ce mod online sau cu prezență fizică, care va fi „adaptat realităților”. Elevii au avut o vacanță prelungită de două săptămâni între 25 octombrie-8 noiembrie, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat.”, a mai spus, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cum vor începe școlile: online sau fizic

Ministrul educației a precizat că deschiderea școlilor cu prezență fizică va depinde de rata de infecție din fiecare județ. „Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli.”, a precizat acesta.

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților.”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Noutăți din 8 noiembrie: Numărul de teze și de note se va reduce

Ministrul a anunțat că numărul de teze se reduce în acest an, vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținut începând cu 6 decembrie.

„Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze.

Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Cookies