”Școala Regală” a primit vot pozitiv în CGMB. Elevii vor aprofunda aici studiul individual al instrumentelor

30 iun. 2021
118 afișări
”Școala Regală” a primit vot pozitiv în CGMB. Elevii vor aprofunda aici studiul individual al instrumentelor

”Școala Regală” a primit vot pozitiv în CGMB. Proiectul prevede ca elevii din Sectorul 1 al Capitalei să beneficieze de o nouă unitate de învățământ.

”Școala Regală” a primit vot pozitiv în CGMB și, astfel, clădirea unde în prezent funcționează sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 va fi transformată în școală.

Locația din Bd. Poligrafiei nr. 4 beneficiază de o suprafaţă la sol construită de 1.737 mp și urmează să fie pusă la dispoziția Colegiului Național de Muzică “George Enescu”. Aici, elevii vor face ore de studiu individual al instrumentelor precum vioria, harpa, instrumente de percuție, contrabass sau violoncelul.

Conform Primăriei Sector 1, la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” învață aproximativ 650 de elevi. Aceștia sunt coordonați de 280 de profesori, iar spațiul de care beficiază este prea mic și presupune folosirea a 4 – 5 schimburi/zi.

Astfel, după votul din Consiliul General al Municipiului București, 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri, s-a decis că imobilul în care era sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 se pretează pentru a fi utilizat de o unitate de învățământ în care studiul se poate face individual.

”Școala Regală”, printre primele investiții anunțate de Clotilde Armand

Proiectul ”Școala Regală” a fost printre primele propuse ca investiții în Sectorul 1 atunci când s-a discutat despre bugetul sectorului, reprezentând o prioritate pentru Clotilde Armand.

În ședința din 24 martie 2021 a Consiliului Local Sector 1 se adoptase hotărârea prin care urma să fie solicitat acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului.

Tot în luna martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că „Școala Regală” primește sprijin de la Royal Academy of Music din Londra.

Edilul specifica atunci că Remus Azoiţei, profesor de vioară la Royal Academy of Music încă din anul 2001, care a pus, în 2007, bazele Societăţii Enescu din Londra, a scris o scrisoare prin care acesta susține noua Școala Regală.

”Dacă alți edili și apropriați ai lor investeau bani publici în diamante pentru partid sau bunul plac, noi am ales să investim în școli și educație pentru binele copiilor noștri și pentru viitor”, a declarat, astăzi, Clotilde Armand într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Cookies