„Şcoala Regală” a primit undă verde din partea Consiliului Local Sector 1

24 mart. 2021
302 afișări

Elevii din Sectorul 1 vor avea o şcoală nouă în zona Casa Presei Libere. Este vorba de "Şcoala Regală" care va fi amenajată în imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desfiinţarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate.

Aici, elevii de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu îşi vor desfăşura orele de studiu individual al instrumentelor. Astfel, cei aproximativ 650 de elevi ai acestui Colegiu vor aprofunda în clădirea Şcolii Regale studiul viorii, harpei, percuţiei, contrabasului, violoncelului etc.

Anunțul făcut de Clotilde Armand

„Colegiul Naţional de Muzică George Enescu este una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ de profil din ţară. Absolvenţii de aici sunt astăzi muzicieni de elită în cele mai renumite orchestre ale lumii. Clădirea actuală a Colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spaţiile de la Şcoala Regală sunt ideale pentru exersarea şi perfecţionarea elevilor la instrumentul pe care şi l-au ales spre studiu. Avem datoria, ca şi comunitate, să le oferim tuturor copiilor condiţiile pe care le merită”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În şedinţa de astăzi, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.

Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ „Şcoala Regală”.

Nivelul de radiaţii în zona sediului Administraţiei Domeniului Public, unde Primăria Sectorului 1 intenţionează să înfiinţeze „Şcoala Regală”, este cu mult sub nivelul de referinţă. Potrivit măsurătorilor efectuate în data de 8 martie 2021, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), procentul maxim al radiaţiilor măsurate la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1 din Bd. Poligrafiei nr. 4 a fost de 0,07253%, ceea ce înseamnă un nivel de radiaţii de 1.379 de ori mai mic decât nivelul de referinţă. Măsurătoarea ANCOM a fost efectuată la solicitarea primarului Sectorului 1 de la sfârşitul lunii februarie 2021.

Laboratoare şcolare şi o sală de sport, pe un teren nefolosit de ADP

Şi elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” vor avea condiţii mai bune de învăţat. La cererea conducerii unităţii de învăţământ, a asociaţiei părinţilor şi a Federaţiei Naţionale a Părinţilor – EDUPART, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de extindere a Şcolii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” pe un teren deţinut de Administraţia Domeniului Public Sector 1, în prezent nefolosit. Aici va fi amenajată o sală de sport, un cabinet medical propriu, laboratoare de fizică, chimie, biologie şi tehnologia informaţiilor şi a comunicaţiilor. În plus, în noul spaţiu urmează să se desfăşoare şi programul Şcoală după Şcoală.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat astăzi o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Ion Mihalache de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea extinderii Şcolii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu”.

Cookies