“Școala online” devine “Școala în weekend”. Elevii vor merge sâmbăta și duminică la ore

04 feb. 2021
109 Afișari
“Școala online” devine “Școala în weekend”. Elevii vor merge sâmbăta și duminică la ore

Schimbări importante în educație, cauzate de pandemia de Covid-19. Elevii  vor merge la școală în weekend sau vor fi nevoiți să stea la ore peste program.

“Școala în weekend” urmează după “Școala online”, mai ales pentru elevii care nu au putut participa la cursurile ținute de profesori pe internet.

Mare parte a elevilor din România urmează să se întoarcă în bănci de luni, 8 februarie, dar redeschiderea școlilor vine și cu vești mai puțin plăcute pentru unii dintre ei. Având în vedere că multe noțiuni s-au pierdut în timpul “Școlii online”, elevii vor veni la recuperări și vor studia chiar și în weekend.

“Școala în weekend”: cine va merge la ore sâmbătă și duminică

Astfel, în ceea ce-i privește pe cei care nu au putut participa mereu la cursurile online din diverse motive și pe cei care sunt în risc de a rămâne cu mediile neîncheiate, aceștia vor recupera orele pierdute. Ei vor rămâne peste program și chiar vor veni la școală în weekend.

„Peste 2.4 milioane de elevi vor merge la școală, dintr-un total de aproape 3 milioane. Ordonanța care prevede modificarea unor acte normative, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0.4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă. În grupul țintă vor fi elevii care au înregistrat dificultăți cu referire la procesul de învățare online. Dar și elevii aflați în situații de risc pentru situații de neîncheiere a situației pe primul semestru.”, a declarant, conform huff.ro, Sorin Cîmpeanu.

Având în vedere că unii elevi vor continua să facă școală online din cauza situației din localitatea din care provin, este bine de știut cum se vor desfășura examenele pentru aceștia. Sorin Cîmpeanu a explicat că, indiferent de modul de desfășurare a cursurilor, elevii trebuie să fie prezenți fizic la examenele naționale.

„Cei care fac online vor fi evaluați la discipline online, dar în cazul în care susțin examene naționale vor trebui să susțină cu prezență fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realitățile acestui an școlar”, a spus Cîmpeanu.

O dată cu deschiderea grădinițelor, învățători și artiști din București și din toată țara, le vor citi povești copiilor mici. “Citește-mi 100 de povești” este un proiect inițiat de Asociația OvidiuRo, condusă de Leslie Hawke, și își propune să încurajeze creativitatea și dragostea de carte, în condițiile în care 39% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional.

Cookies