Școala „Neagoe Basarab” din S3 stă să cadă și a fost închisă temporar. Robert Negoiță vrea să fie demolată, dar nu primește aprobarea

23 feb. 2023
1592 Afișari
Școala „Neagoe Basarab” din S3 stă să cadă și a fost închisă temporar. Robert Negoiță vrea să fie demolată, dar nu primește aprobarea
Școala „Neagoe Basarab” din S3 stă să cadă și a fost închisă temporar. Robert Negoiță vrea să fie demolată, dar nu primește aprobarea. Sursa foto: Facebook - Robert Negoiță

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a atenționat oamenii cu privire la Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab, construcția acesteia aflându-se într-o stare de deteriorare. Edilul Sectorului 3 spune că instituția trebuie demolată și construită o școală nouă, dar această acțiune este refuzată de Nicușor Dan.

La Școala „Neagoe Basarab” stau să cadă pereții

Declarațiile făcute de Robert Negoiță au fost transmise printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook chiar din interiorul clădirii. Acesta îl acuză pe Nicușor Dan că nu aprobă acțiunile de demolare ale școlii pentru a se construi alta nouă.

Primarul S3 spune că din momentul în care s-a făcut trecerea din administrarea Primăriei Generale către cea a Primăriei Sectorului 3, școala a trebuit să se închidă rapid. Din cauza crăpăturilor din pereți și a stării generale de degradare al întregii clădiri, elevii și personalul didactic ar fi putut fi expuși unui pericol imens:

Și acum, eu stau cu emoții în ea. Doamne ferește de un cutremur! Stă să cadă, așa au ținut-o cei de la Primăria Generală până anul trecut. Repet, de parcă nu ar fi suficient, nici acum problema nu este rezolvată, pentru că noi vrem să o rezolvăm, ea nu merită consolidată, costă mai scump, durează mai mult, și este mult mai prost decât o școală nouă, o clădire nouă, declară primarul Sectorului 3.

Robert Negoiță consideră că nu consolidarea clădirii care stă să cadă este soluția cea mai eficientă. Își dorește ca aceasta să fie demolată și construită o școală nouă.

Acesta spune că procedurile pentru a desfășura aceste acțiuni nu au aprobarea Primăriei Generale:

Soluția corectă este să o demolăm și să construim o școală nouă! Dar nu putem să o demolăm pentru că nu avem acceptul Consiliului General adică acceptul Primăriei Generale. Și ce facem? Stăm așa! Copiii sunt mutați în altă școală, adică relocați, și această școală zace așa cum o vedeți…

Primarul Sectorului 3 declara, în anul 2021, că Școala „Neagoe Basarab” a trecut prin programul de reabilitare Banca Europeană de Investiții (BEI) timp de 10 ani. În acest interval de timp, școala nu a beneficiat de niciun fel de acțiuni de consolidare și de reabilitare.

Cookies