Școala „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 va fi consolidată și modernizată. PS5 a depus proiecte de finanțare pentru alte patru școli

22 mart. 2023
172 Afișari
Școala „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 va fi consolidată și modernizată. PS5 a depus proiecte de finanțare pentru alte patru școli
Școala Gimnazială „Grigore Tocilescu”. Sursa foto: Captură Facebook

Proiectul privind lucrările de modernizare și consolidare pentru Școala Gimnazială „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 a fost aprobat, a anunțat Rareș Hopincă, city managerul.

Școala Gimnazială „Grigore Tocilescu” din Sectorul 5 va fi modernizată

Din cauza unor lucrări de modernizare care au fost sistate, fiind începute în anul 2019, elevii Școlii Gimnaziale „Grigore Tocilescu” au fost nevoiți, timp de trei ani, să-și desfășoare activitatea la Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”.

Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5, a transmis pe pagina sa de Facebook, că a fost aprobat proiectul ce prevede modernizarea și reabilitarea școlii.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 18,5 milioane de lei, iar 17,7 din aceasta provine de la bugetul de stat.

Cât de curând, contractul va fi atribuit și se vor începe lucrările, a anunțat Rareș Hopincă. Acestea constau în:

  • Lucrări de consolidare,
  • Intervenții la structura de rezistență,
  • Termoizolarea clădirii,
  • Înlocuirea tâmplăriei,
  • Înlocuirea instalațiilor termice și sanitare,
  • Iluminatului din interior va fi înlocuit de corpuri eficiente energetic,
  • Asigurarea energiei din surse regenerabile,
  • Implementarea unui sistem de ventilare organizată cu recuperatoare de căldură.

De asemenea, alte patru școli din Sectorul 5 vor urma să fie modernizate, fiind depuse proiecte de finanțare. Cereri de finanțare au fost depuse în Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, derulat de Ministerul Dezvoltărilor Lucrărilor Publice și Administrație.

Școala „Neagoe Basarab” din Sectorul 3, la un pas de a se dărâma

În Sectorul 3, Școala Gimnazială Voievod Neagoe Basarab se află într-o stare de degradare, acest lucru fiind transmis de Robert Negoiță, primarul de sector. Acesta a declarat că această clădire nu mai poate fi modernizată, ci demolată cu totul și construită alta în schimb. Cel care refuză aceste acțiuni este Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Robert Negoiță a transmis aceste informații din interiorul școlii, printr-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook. Acesta l-a acuzat pe Nicușor Dan că nu vrea să aprobe acțiunile de demolare a instituției pentru a se construi una nouă.

Imediat după ce școala a trecut în administrarea Primăriei Sectorului 3 din administrarea Primăriei Municipiului București (PMB), aceasta a trebuit să fie închisă rapid. Pereții s-au crăpat, iar starea ei de degradare ar fi putut să pună în pericol întregul personal didactic și elevii din cadrul instituției.

Primarul Sectorului 3 a transmis că soluția cea mai eficientă este ca această instituție de învățământ să fie demolată pentru a se construi altă școală.

Cu toate acestea, PMB a refuzat ca aceste acțiuni să fie aprobate:

Soluția corectă este să o demolăm și să construim o școală nouă! Dar nu putem să o demolăm pentru că nu avem acceptul Consiliului General adică acceptul Primăriei Generale. Și ce facem? Stăm așa! Copiii sunt mutați în altă școală, adică relocați, și această școală zace așa cum o vedeți…

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies