Scoala de vara: Frumusetea-o istorie care ne fascineaza

de:
03 iul. 2012
0 Afișari
Scoala de vara: Frumusetea-o istorie care ne fascineaza

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din 16 iulie, ora 19.00, Scoala de vara: Frumusetea-o istorie care ne fascineaza, sustinuta de Monica Neatu.

Frumusetea pare, pentru omul secolului XXI, un mit vechi de cand lumea, o perceptie estetica subiectiva ce isi impune tirania selectiei si a admiratiei intr-un mod paradoxal. Inca din preistorie, iubita, dorita, hulita sau adorata, aceasta zeita capricioasa a modelat gusturi, alegeri, atitudini si maniere. Mereu prezenta si greu de definit, ea pluteste in aerul timpului dar, ne pare, uneori, de neinteles. Istoria frumusetii este, deopotriva, contemporana cu cei care o elaboreza si eterna, in masura in care obiectul fascinatiei ramane in memoria oamenilor.

Va invitam sa parcurgem impreuna, intr-un mod interactiv si relaxat, o poveste care ne fascineaza, sa vedem cum a evoluat un ideal estetic de-a lungul secolelor, de ce frumusetea veacurilor trecute ne pare, uneori, straina si neinteleasa si de ce unele frumuseti sunt eterne.

Temele celor cinci intalniri sunt:

LUNI 16 iulie, 1. De la Venus din Willendorf la Venus din Milo. Cum s-a nascut un ideal estetic?

MARTI 17 iulie, 2. Madonne si cavaleri. Frumusetea ascunsa a evului mediu si trupurile Renasterii. Proportiile perfecte.

MIERCURI 18 iulie, 3. “Extazul estetic”. Frumuseti nelinistitoare si senzuale.

JOI 19 iulie, 4. O frumusete libertina si romantica.

VINERI 20 iulie, 5. Frumusetea provoaca. Artificial si natural in secolul XX.

Lector: Monica Neaţu

Numar ateliere: 5; Frecventa: zilnic

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei

Inscriere la [email protected]

Cookies