Scoala de Vara: Cupluri celebre, dincolo de mit

de:
05 iul. 2012
1 Afișari
Scoala de Vara: Cupluri celebre, dincolo de mit

Fundatia Calea Victoriei va invita in 23 iulie, ora 19.00 la fascinanta Scoala de Vara: Cupluri celebre, dincolo de mit, in care lectorul Monica Neatu ne va povesti despre iubire si mister.

Ne fascineaza sau ne intriga atunci cand ii privim in tablouri sau in fotografii ingalbenite, vrem sa le stim secretul din spatele zambetelor fericite, dar si misterul care i-a transformat in amanti faimosi sau blestemati.

Cuplurile celebre isi au tainele si legendele lor, aura de mister i-a tranformat in mituri, dar dincolo de ele, candva, s-au aflat doar un barbat si o femeie … Pe ei va invit sa ii descoperim cu ajutorul imaginilor si a scrierilor timpului.

Cele cinci ateliere ne vor permite o incursiune inedita, ce va porni din Antichitate pentru a ajunge in secolul XX.

Luni 23 iulie, 1. Pasiunile Antichitatii. Paris si Elena, Pericle si Aspasia, Antoniu si Cleopatra, Pygmalion si Galateea, Hadrian si Antinous. A inventat evul mediu dragostea? Abelard si Heloise, Tristan si Isolda, iubirile reginei Eleonore.

Marti 24 iulie, 2. Madonne si curtezane in Renastere. Dante si Beatrice, Laura si Petrarca, minunata Agnès. Romeo si Julieta, Raphael si La Fornarina, Henric VIII si Anna Boleyn, pasiunile reginei Margot.

Miercuri 25 iulie, 3. Placere si dragoste in Marele Secol. Un rege si favoritele sale. Doamna de Merteuil si Valmont, Justine si Juliette, doua fete ale erotismului, Diderot si Sophie Volland. Revolutia franceza si o schimbare de paradigma. Joséphine si Napoleon.

Joi 26 iulie, 4. Secolul romantic. Georges Sand si iubirile sale damnate. Victoria si Albert, iubirea unui cuplu regal. Amantii de la Mayerling.

Vineri 27 iulie, 5. Cuplul liber. Gustav si Alma Mahler. Scott si Zelda Fitzgerald. Gala, Elsa si Anaïs Nin – iubiri scandaloase in Parisul interbelic. Aventura intelectuala – Simone de Beauvoir si Jean-Paul Sartre.

Va invitam, asadar, intr-o calatorie fascinanta pentru a descoperi epoci si sentimente, dorinte si atitudini si, mai ales, pentru a-i intelege pe cei care au intrat in istorie si datorita unui sentiment.

Lector: Monica Neaţu

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei

Inscriere la [email protected]

Cookies