ARHIVA B365

Şcoala de Fotbal Real Madrid de la Bucureşti şi-a deschis porţile

Şcoala de Fotbal Real Madrid a fost inaugurată, marţi, la Centrul Sportiv Apollo  din Bdul. Energeticienilor nr. 5, Sectorul 3. 

În cadrul proiectului, copiii beneficiază de două antrenamente săptămânale sub îndrumarea a patru antrenori formați în luna noiembrie 2012 la București de către antrenorul oficial al Fundației Realmadrid. Supervizarea tehnică a proiectului este realizată de Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, care se implică voluntar în proiect. Potrivit antrenorului Nicolo Giampiero, echipamentelor sportive ale copiilor vor fi create după modelul celor de la Real Madrid.

Proiectul este o inițiativă a Fundației Realmadrid și este implementată în România în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor, având ca parteneri locali Primăria Sector 3 și Fundația Vodafone.

Alături de primarul Robert Sorin Negoiță, la inaugurarea oficială a Școlii Sociale de Fotbal București au participat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, Luis Tejero, secretar Ambasada Spaniei la București, Estanislao de Grandes Pascual, reprezentantul Fundației Realmadrid, Julio Gonzalez și Florina Tănase, director Vodafone România.

„Îmi face plăcere să fim împreună la inaugurarea acestui proiect. Avem multe programe în care încercăm să implicăm copiii, pentru că ei sunt România de mâine și, de ce nu, să vedem cât mai mulți dintre ei titulari la Real Madrid”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță.

Valoarea totală a aportului financiar al Primăriei Sectorului 3 pentru derularea proiectului este de 194.000 lei.

„Sigur că în astfel de momente pot fi spuse multe lucruri, dar eu propun să ne uităm la acești copii și să vedem care sunt efectele acestui program. Vreau să punctez că, pentru consolidarea și dezvoltarea educației o importanță deosebită o are implicarea administrației publice locale”, a precizat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

„Proiectul are durata de un an, în perioada octombrie 2012-octombrie 2013, dar intenţionăm să îl prelungim şi după această dată”, a declarat pentru B365.ro Florin Ştefan Vasile, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button