Școala „Barbu Delavrancea” din Sectorul 3 va fi modernizată. Robert Negoiță: Ne dorim modernizarea tuturor școlilor până în toamnă

19 apr. 2023
956 Afișari
Școala „Barbu Delavrancea” din Sectorul 3 va fi modernizată. Robert Negoiță: Ne dorim modernizarea tuturor școlilor până în toamnă
Școala „Barbu Delavrancea” din Sectorul 3 va fi modernizată. Robert Negoiță: Ne dorim modernizarea tuturor școlilor până în toamnă. Sursa foto: Captură Facebook

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a transmis informații cu privire la modernizarea Școlii Gimnaziale „Barbu Delavrancea” (Nr. 73). Acesta își dorește ca toate cele peste 30 de școli din Sectorul 3 să fie reabilitate până la începerea noului an școlar, în toamnă.

Robert Negoiță a anunțat că Școala Gimnazială „Barbu Delavrancea” va fi modernizată

Astăzi, copiii s-au întors în băncile școlii după vacanța de Paște, iar primarul Sectorului 3 a făcut o vizită unei școli care are nevoie de lucrări de reabilitare și modernizare.

Robert Negoiță a menționat, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, că se vor începe lucrările de finisaje în școlile din Sectorul 3 prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta a precizat că mai multe contracte de finanțare au fost deja semnate.

Videoclipul postat de primar a fost făcut din interiorul Școlii Gimnaziale „Barbu Delavrancea” (Nr. 73), iar situația din prezent a instituției de învățământ nu l-a încântat prea tare:

Școala asta nu-mi place deloc, deloc cum arată, așa că va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, cu panouri fotovoltaice, cu iluminat led, mult mai eficient, mult mai economic și mult mai bun. Evident că și partea de finisaje și partea termică pe exterior, tâmplăria schimbată pe exterior pentru că e aceea veche, originală, demult, cu lemn stratificat.

Primarul își dorește ca această unitate de învățământ să fie „o școală făcută ca la carte”.

De asemenea, Robert Negoiță a anunțat că își dorește ca până la toamnă toate cele peste 30 de școli de pe raza sectorului să fie modernizate și reabilitate:

Ne dorim ca la toamnă toate cele peste 30 de școli pe care le vom reabilita, repet, prin PNRR (deja contracte semnate de finanțare) să arate bine, să fim mult mai eficienți energetic, să consumăm mult mai puținaă energie și să și producem energie. Așa cum am spus, o să punem panouri fotovoltaice sus, pe acoperiș la școli.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies