ARHIVA B365

„Şcoala Altfel”, la Muzeul RATB. GALERIE FOTO

Însoţiţi de dascălul lor, Victoria Toader, cei mici au venit de dimineaţă la muzeu cu dorinţa de a afla cât mai multe informaţii despre istoria transportului public din Capitală. Aici au fost întâmpinaţi de Doru Parfenie, cel care de ani de zile are în grijă exponatele muzeului. Doru Parfenie i-a introdus pe copii în atmosfera secolului al XIX-lea, prezentându-le machetele primelor tramvaie trase de cai.

După această prezentare, primele bilete tipărite la 1872, la cele mai bune tipografii din ţară, au captat interesul copiilor, mai ales atunci când li s-a explicat că acestea erau tipărite în mai multe limbi şi erau foarte greu de falsificat.

Apoi, celor mici le-au fost prezentate pe rând mijloacele de transport din parcul Întreprinderii de Transport Bucureşti al secolului al XX-lea. Tot aici, cei mici au aflat că primii şoferi amatori din Capitală au fost instruiţi la Şcoala de şoferi din cadrul ITB. Copiii au putut chiar să şi probeze simulatorul la care învăţau să conducă şoferii în acea perioadă.

După ce au aflat numeroase informaţii despre vehicule şi oamenii care le-au construit şi mânuit, copiii au plecat încântaţi, promiţând că vor reveni la Muzeul RATB pentru a afla şi mai multe detalii despre istoria transportului public, dar şi despre istoria Capitalei.

Vezi aici: Istoria transportului în comun în Bucureşti: De la tramvaiul tras de cai, la Mercedes-urile Citaro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button