SMART CITY

„Şcoala altfel”, în Sectorul 6: concursuri de promovare turistică şi vizite la muzeele din Bucureşti

Programul „Şcoala Altfel” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naţionale şi cuprinde activităţi ce se vor derula în toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6, prin Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Pe toată durata săptămânii în care se derulează programul „Şcoala Altfel”, preşcolarii vor recita poezii, vor participa la concursuri artistice şi sportive între grupuri, precum şi la activităţi de educaţie rutieră, de cunoaşterea modului de îngrijire şi protejare a plantelor, cunoaşterea regulilor de igienă şi hrană sănătoasă sau la întâlniri cu pompieri şi poliţişti.

Elevii şcolilor gimnaziale din Sectorul 6 vor participa la concursuri de promovare turistică a României, la activităţi de educaţie despre mediu, sănătate, sport, artă, dar vor face şi vizite la muzeele din Bucureşti.
De asemenea, şi liceeni vor vizita Palatul Mogoşoaia, Biblioteca Naţională, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Satului, Grădina Botanică, vor viziona filme documentare şi vor participa la ateliere de creaţie sau la concursuri de cultură generală.

„Activităţile din cadrul programului sunt concepute şi construite pentru a îmbogăţi cunoştinţele şcolarilor şi pentru a lărgi orizontul gândirii, reprezentând o alternativă la învăţatul clasic.
Fiecare dintre noi are un lucru la care se pricepe, fiecare dintre noi are ceva de oferit celorlalţi. Ca părinte, cred că rolul educaţiei este acela de a facilita descoperirea capacităţilor fiecărui elev. Exerciţiile extracurriculare, interacţiunea cu ceilalţi, practicarea unui sport, precum şi celelalte activităţi din programul contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button