Schimbări pe platforma de vaccinare. Va fi disponibil timpul până la vaccinare şi tipul de ser care va fi utilizat

22 mart. 2021
210 afișări
Schimbări pe platforma de vaccinare. Va fi disponibil timpul până la vaccinare şi tipul de ser care va fi utilizat

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat schimbări pe platforma de vaccinare. El a precizat că, din aprilie, va fi disponibil timpul până la vaccinare şi tipul de ser care va fi utilizat.

Schimbări pe platforma de vaccinare. Cei care se programează urmează să știe data la care vor merge la vaccinare și ce ser li se va administra, a spus, duminică, dr. Valeriu Gheorghiță.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, duminică, la Digi 24, că se va face o modificare pe platforma de vaccinare. Astfel, românii vor ști cam când vor fi programați la vaccinare, precum și tipul de vaccin care se va administra.

„Se cam intuiesc (tipurile de vaccin – n.r.), se cam știu centrele ce tip de vaccin au. Eu cred că în prima parte a lunii aprilie este foarte probabil să fie operaționalizată această estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. De ce durează atât? Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă o parte din cabinete care nu au fost activate. Ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Schimbări pe platforma de vaccinare. Crește capacitatea de vaccinare

”O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet. Va crește de la 60 la 90 deci practic cu 50 la sută.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

În luna aprilie, România ar urma să primească un al patrulea vaccin, cel produs de compania Johnson & Johnson.

Cookies