Schimbări pe platforma de vaccinare anunțate de Valeriu Gheorghiță. Ce se întâmplă din 10 aprilie

06 apr. 2021
620 Afișari
Schimbări pe platforma de vaccinare anunțate de Valeriu Gheorghiță. Ce se întâmplă din 10 aprilie

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunțat noi schimbări pe platforma de vaccinare începând cu data de 10 aprilie.

Peste doar câteva zile se vor face noi schimbări pe platforma de vaccinare. Conform medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, o persoană aflată în lista de aşteptare va fi notificată o singură dată și, curând, va fi afişat pentru cei aflaţi în lista de aşteptare câte persoane sunt în faţa.

Mai mult, cei care accesează platforma vor afla și care este capacitatea de vaccinare zilnică a centrului.

Schimbări pe platforma de vaccinare:

„După cum ştim, până la acest moment regula era că o persoană este notificată de până la trei ori după care, dacă nu răspunde confirmării respective, se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât la situaţia dată există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare şi care aşteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să îşi confirme programarea respectivă”, a afirmat Gheorghiţă.

Dacă persoana notificată nu confirmă programarea în cele 24 de ore, atunci vor fi anunţate alte persoane aflate pe lista respectivă.

O să știm câte persoane avem înaintea noastră pe lista de așteptare

Valeriu Gheorghiță a anunţat că din 10 aprilie o persoană aflată pe lista de aşteptare va putea să vadă câte persoane se află în faţa sa.

„Un alt element important este legat de estimarea timpului de aşteptare al persoanelor înscrise pe lista de aşteptare, din data de 10 aprilie va fi afişat pe platforma de programare pentru fiecare persoană care se află în lista de aşteptare câte persoane se află înscrise în faţă şi de asemenea care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat, aşa încât putem să estimăm foarte uşor câte persoane se află în faţă şi câte se vaccinează în fiecare zi şi astfel putem să deducem care este timpul mediu de aşteptare, ţinând cont că pot exista variaţii chiar de la o perioadă la alta pentru aceeaşi persoană în funcţie de categoria de prioritizare din care fac parte persoanele care se pot înscrie ulterior în lista de aşteptare, ţinând cont că pe lista de aşteptare notificarea respectă prioritizarea conform strategiei”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Când renunțăm la masca de protecție? Este întrebarea tot mai des întâlnită pe buzele multora. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut declarații și în acest sens.

Cookies