Schimbări mari în București din aprilie: noi sensuri unice în centru și nu numai, benzi pentru STB, piste de biciclete. Promisiuni de trafic mai lejer

15 feb. 2022
4492 afișări
Schimbări mari în București din aprilie: noi sensuri unice în centru și nu numai, benzi pentru STB, piste de biciclete. Promisiuni de trafic mai lejer
Schimbări mari în București din aprilie sensuri unice în centru și nu numai, benzi pentru STB, piste de biciclete. Promisiuni de trafic mai lejer | Sursă foto: Unspash

Din aprilie avem promisiuni de trafic mai lejer în București. Se vor introduce sensuri unice în mai multe zone din capitală, iar transportul public va circula pe bancă unică.

Trafic mai lejer în București

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat printr-o postare pe Facebook că din luna aprilie se vor implementa anumite soluții de trafic, ce au scopul de a fluidiza traficul din Capitală. Pe lână zonele unde se va introduce sensul unic și banda unică pentru transportul public, se vor crea și noi locuri de parcare și piste pentru biciclete. În total , în urma acestor modificări, se va circula mai rapid pe circa 30 de km de șosele, străzi și bulevarde.

Soluțiile de trafic vor fi postate pe site-ul Primăriei Capitalei. Prima zonă din București pentru care au fost definitivate aceste soluții este Calea Floreasca-Radu Beller-Dorobanți. Iată ce modificări vor interveni aici:

Calea Floreasca

  • Se va introduce sensul unic de circulație pe două benzi (sens Șoseaua Ștefan cel Mare, de la Calea Floreasca până la intersecția cu strada Ceaikovski).
  • Benzile de circulație ce se află pe marginea drumului vor fi transformate în bandă unică pentru transportul public.

Radu Beller

  • Se va introduce sensul unic pe tronsonul dintre strada Mircea Eliade și Calea Dorobanți.
  • Două benzi de circulație vor fi alocate traficului rutier (sens Mircea Eliade către Piața Dorobanți).
  • Benzile de circulație ce se află pe marginea drumului vor fi transformate în bandă unică pentru transportul public.

Calea Dorobanți

  • Pe sensul de circulație dintre Piața Dorobanți și Șoseaua Stefan cel Mare se vor crea patru benzi de circulație. Din acestea trei vor fi destinate traficului rutier, iar una pentru transportul public.
  • Pe sensul opus se vor crea două benzi de circulație. Una va fi destinată traficului rutier, iar una transportului public.

De asemenea în pentru zona Calea Floreasca-Radu Beller-Dorobanți este prevăzută și crearea de noi locuri de parcare.

Alte zone din București unde vor interveni modificări

Stelian Bujduveanu a mai anunțat și că există astfel de soliții, ce au scopul de a fluidiza traficul, pentru alte șapte zone din Capitală. Astfel că, modificări vor interveni și pentru:

Calea 13 Septembrie

Aici se vor realiza modificări geometrice ale intersecției dintre Calea 13 Septembrie, bulevardul Tudor Vladimirescu, și Șoseaua Panduri. Astfel se dorește creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea condițiilor în care circulă transportul public de suprafață.

Șoseaua Antiaeriană

De asemenea și aici se vor face modificări geometrice ale intersecției dintre drumul Sării, Calea 13 Septembrie și Șoseaua Antiaeriană.

Drumul Taberei

Aici se va implementa un sistem de sensuri unice, iar intersecțiile vor fi reconfigurate, în următorul perimetru:

  • Strada Locotenent Găină,
  • Drumul Sării,
  • Drumul Taberei.

Astfel se dorește creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea condițiilor în care circulă transportul public de suprafață.

Dorobanți

În zona Dorobanți vor fi făcute modificări geometrice și de alocare a benzilor de circulație pe unele tronsoane ale căii Dorobanți. Astfel se dorește creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea condițiilor în care circulă transportul public de suprafață.

Calea Floreasca

Se va implementa un sistem de drumuri unice, cu circulația în sens opus, exclusiv a transportului public. Aceste modificări vor interveni pe Calea Floreasca (între Șoseaua Ștefan cel Mare și strada George Călinescu) și strada Radu Beller (între strada Aviator Popa Marin și Piața Dorobanți)

Aviatorilor

Se vor crea benzi dedicate transportului public de suprafață pe unele tronsoane ale Șoselei Kiseleff și ale bulevardului Aviatorilor. Astfel se dorește creșterea capacității de trafic și îmbunătățirea condițiilor în care circulă transportul public de suprafață.

Pantelimon

Circulația va fi extinsă pe patru benzi și se va crea o bandă unică pentru transportul public de suprafață.

 

 

 

 

Cookies