SCHIMBĂRI majore la şcoală: Elevii vor da lucrări prin telecomandă şi vor avea carnete digitale

de:
05 dec. 2013
2 Afișari
SCHIMBĂRI majore la şcoală: Elevii vor da lucrări prin telecomandă şi vor avea carnete digitale

Elevii care învaţă la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” din Sectorul 2 al Capitalei vor avea, începând de anul viitor, o nouă modalitate de susţinere a lucrărilor de control. În locul extemporalelor clasice, pe suport de hârtie, elevii vor răspunde la întrebări în sistem electronic, răspunsurile fiind date direct prin telecomandă. Facilităţile sunt incluse în cadrul unui proiect cu fonduri europene de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii preuniversitare a Liceului Teoretic C.A. ROSETTI pe care administraţia locală intenţionează să îl dezvolte în perioada următoare. 

Proiectul pe care îl va implementa Liceul Teoretic C.A. Rosetti din Sectorul 2 prevede ca elevii să fie notaţi pe loc, în funcţie de răspunsurile bifate prin telecomandă, un model similar cu cel practicat în prezent la examinarea scrisă privind obţinerea permisului de conducere. Răspunsurile vor fi stocate cu ajutorul unui soft într-un carnet de note digital, la nivelul întregii clase urmând să fie făcut un catalog de note digital. 

„Vrem ca softul pe care îl achiziţionăm să permită realizarea de lecţii cu sisteme de întrebari tip grilă şi, de asemenea, întrebări de tipul da/nu şi să permită păstrarea evoluţiei elevului de-a lungul unei perioade de timp mai îndelungate. În plus, vrem ca prin intermediul softului să poată fi alcătuit un catalog digital al clasei care să indice atât prezenţa cât şi scorul obţinut de fiecare elev la lucrare”, a explicat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Telecomandă cu display LCD prin care vor răspunde elevii la întrebările din lucrarea de control

Proiectul prevede ca sistemul electronic să cuprindă 28 de telecomenzi, respectiv cam câţi elevi sunt într-o clasă. 

Fiecare telecomandă trebuie să aibă display LCD şi minim 10 butoane care să faciliteze interacţiunea dintre elev şi soft. Telecomanda va dispune de minim 7 variante de răspuns care să fie iluminate în funcţie de numărul de răspunsuri alese din soft”, a completat Sorin Ciochircă, managerul de proiect. 

Mai mult, softul informatic ce urmează să fie implementat la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” trebuie să permită realizarea unui carnet de note digital care să dea posibilitatea utilizatorilor să gestioneze mai multe clase de elevi şi să arate prezenţa, răspunsul corect la întrebări şi procentajul obţinut la evaluare. „Răspunsurile elevilor la fiecare activitate vor fi preluate automat de carnetul de note”, a specificat managerul de proiect care a adăugat că noul sistem de evaluare a elevilor va putea fi folosit la diverse discipline. 

Odată cu implementarea noului proiect nu înseamnă că vor dispărea carnetele de note şi cataloagele pe suport de hârtie de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”, menţionează reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. Noile dotări însă vor permite o mai bună gestionare în sistem electronic a rezultatelor elevilor. 

În plus, softul va putea genera următoarele tipuri de rapoarte:

– raport note clasă – un raport al notelor pentru toţi elevii din clasa selectată

– raport activitate clasă – un raport detaliat pentru activitatea selectată

– raport sinteză elev – un raport sintetic al activităţilor pentru elevul selectat

– raport activitate elev – un raport detaliat pentru toate activităţile selectate pentru elev.

Investiţia în acest proiect, care cuprinde şi achiziţia a zece camere de documente pentru stocarea datelor, este de 172.500 lei fără TVA. 

În prezent, Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” este inclus şi într-un alt proiect de modernizare cu fonduri europene la care a aplicat administraţia locală. Fondurile în valoare de 10,3 milioane lei sunt alocate atât pentru reabilitarea termică a corpului principal al şcolii, cât şi pentru realizarea unei săli de sport pe o suprafaţă de 1.410 mp. Totodată, în proiectul de modernizare al şcolii a fost inclusă şi dotarea unităţii de învăţământ cu panouri fotovoltaice care vor asigura independenţa energetică a clădirii. Detalii, aici. 

Cookies