Schimbări la Street Delivery, în 2015: Mai puţine standuri, mai mult spaţiu pentru pietoni PROGRAMUL

de:
11 iun. 2015
1 Afișari
Schimbări la Street Delivery, în 2015: Mai puţine standuri, mai mult spaţiu pentru pietoni PROGRAMUL

„La apelul de proiecte pentru Bucureşti s-au înscris aproape 300. Anul trecut, selectam cam jumătate, anul acesta le reducem la 50, pentru ca fiecare proiect să aibă mai mult spaţiu. Aşa, avem mai mult spaţiu şi pentru vizitatori, care sunt circa 40.000 pe an.” a declarat Cristian Neagoe, organizator Street Delivery, în cadrul conferinţei de joi.

O altă premieră la Street Delivery, nefericită însă pentru organizatori, este faptul că Administraţia Străzilor le-a cerut să plătească chirie pentru parcarea de pe strada Arthur Verona, pentru prima dată în cei 10 ani de când organizează acest eveniment. Mai precis, Administraţia doreşte ca banii pe care i-ar scoate din parcarea cu plată în zilele Street Delivery să fie daţi de cei care închid strada pentru pietoni. Mai multe detalii, AICI.

Din cele 50 de proiecte, au fost alese 10, care sunt finanţate de ARCUB, Cărtureşti, OAR şi donatori individuali cu câte 1000 de euro. Totodată, în cadrul festivalului, va fi ales un proiect câştigător, de un juriu format din donatorii individuali ai Street Delivery (Corina Șuteu, Andreea Esca, Ada Solomon, Elvira Lupșa, Anca Fronescu, Nicoleta Dumitru, Corneliu Porumboiu, Tudor Giurgiu, Dan Perjovschi, Șerban Sturdza, Șerban Țigănaș, Claudiu Dobriță și Șerban Radu).

Toate cele 40 de proiecte participante respectă tema ediţiei: Amprenta de Carbun, fiind axate pe reducerea consumului şi a deşeurilor, au anunţat organizatorii.

Unul dintre proiectele participante se numeşte Grădina Urbană şi reprezintă „o piramidă de plante de cultură, creată pentru a canaliza energia pe care o depui la creşterea unor plante la rezolvarea problemelor din oraş. Schiţele proiectului vor fi puse la dispoziţia tuturor vizitatorilor ca să-şi poată face o grădină urbană la ei acasă.”, după cum a povestit iniţiatorul proiectului, prezent la conferinţa de presă.

Un alt proiect este Big Pipes/ Bio Tzevaraie care propune utilizarea ţevilor rămase în urma lucrărilor de renovare în crearea unor piese de iluminat public care contribuie la creşterea plantelor. 

Informaţii despre celelalte proiecte participante găsiţi pe site-ul street.delivery

Sunt programate totodată concerte marca Kumm, Byron, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizzares, Urma şi Alexandrina. Programul complet al evenimentelor, AICI.

Street Delivery are loc în perioada 12-14 iunie 2015.

Cookies