BAZAR

Schimbări în Sibiu, după ce Klaus Iohannis a fost ales președintele României

De la transformarea Sibiului într-un centru medical de renume național, la dezvoltarea infrastructurii culturale și sportive și în cartiere, o seamă de obiective (21 la număr) sunt propuse în cadrul Ghidului de dezvoltare al municipiului Sibiu pentru perioada 2004 – 2014, scrie realitatea.net.

Ghidul nu aprofundează foarte mult viitorul granițelor administrative ale orașului în relația cu localitățile rurale învecinate, dar enumeră patru direcții principale înspre care conducerea administrației speră să direcționeze orașul în următorul deceniu: cultură și sport, inovații și dezvoltare economică, grijă față de mediu și atenție pentru viitorul comunităților care dau viață Sibiului.

Fiecare temă are stabilite o serie întreagă de obiective. În cazul celei referitoare la cultură și sport, primul obiectiv este de a proteja, în continuare, „cu mândrie” identitatea prin susținerea, conservarea și exploatarea patrimoniului cultural, construit și natural.

Cel de-al doilea obiectiv stabilit pentru această temă este cel de a susține „rolul social al culturii și sportului”, unde administrația intenționează să încurajeze activitățile culturale în cartierele orașului. De asemenea, Primăria își propune să diversifice infrastructura sportivă și să încurajeze sporturile de masă. În atenția administrației locale intră și promovarea implicării persoanelor defavorizate în programele culturale și sportive.

Cel de-al treilea obiectiv al Sibiului în următorii zece ani este de a crește notorietatea orașului atât la nivel național, cât și internațional. Reunit sub tema „Sibiu – oraș inovativ și prosper”, acest obiectiv poate fi atins – se arată în ghid – și prin dezvoltarea și promovarea aeroportului în vederea creșterii interconectivității. Accentuarea „trendului pozitiv al dezvoltării economice locale” este cel de-al patrulea obiectiv asumat în ghid și prevede asigurarea infrastructurii pentru atragerea de noi investitori, dar și stimularea parteneriatelor public-private și crearea unor rețele care să promoveze produsele locale.

Detalii pe turnulsfatului.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button